Hemen Oku

SATIŞTA KİŞİLİĞİN GÜCÜ

Her insanın sevdiği, sevmediği şeyler, alışkanlıkları, değerleri ve yargıları vardır.Her insan birbirine biraz benzer ama tamamen farklıdır.Hepimizin ayrı bir mizacı ve karakteri vardır.
Bazen aynı davranışları sergilerken, bazen çok farklı bir kişi oluruz.Hatta kendi kendimizi bile tanıyamadığımız olur.


Ancak bazı durumlarda davranış ve tutumlarımızın hiç değişmemesi bize büyük avantajlar sağlar.Özellikle de satış görüşmeleri yapıyorsak, bir şeyler pazarlıyorsak,müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyorsak.Bunların hepsini satış görüşmeleri diye adlandırırsak, satış görüşmelerinde müşteri gözünde başarımız %20 bilgi ve yeteneklerimiz, %80 davranış ve tutumlarımızdan oluşur.


Sürekli farklı davranan insanlara özel hayatımızda da nasıl güvenmiyorsak, iş hayatında da durum aynı.Hatta müşteriler biraz daha acımasız davranabiliyor bu konuda haklı olarak.
Hiç kimse tutarsız davranışlar sergileyen, bir dediği bir dediğini tutmayan kişilerle iş yapmak istemez.

Bu yüzden tutarlı olabilmek için önce kendimiz olmalıyız.Farklı biri olmaya çalışan kişiler kimlik bunalımı yaşar ve dengesiz bir görüntü sergiler.Güven vermezler.Güven olmadan satış olmaz.Eğer her ortamda ve her zaman biz olursak çok daha güçlü, çok daha etkili oluruz.
Yıllardır gözlemlediğim ve kendimde de yaşadığım bir durumdur bu.Kişi, önce kendi olmalıdır.Her zaman kendi gibi davranmalıdır.Hele hele sürekli görüştüğümüz müşterilere karşı daha da hassas olmalıyız.


Hiç yorum yok