Hemen Oku

PAZARLAMADA BLOG KULLANIMI

E ticaretin günümüzde çok yayılması ve artık internet alışverişlerine duyduğumuz güvenin de eskiye nazaran biraz daha artmasıyla "online pazarlama" kavramı daha da önem kazanmıştır.

Bu yazımda online pazarlamanın önemli ama bir o kadar da uygulanmayan enstrümanlarından biri olan "blog"dan bahsedeceğim.

Blogların ne olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.Bu yüzden blog nedir demiycem.
Genellikle bloglar, kişisel,özel,fotoğraf,moda,video,tasarım,edebiyat,haber ve yorum blogları olarak kullanılmakta.

Eğer bir şirketiniz varsa ve bir şeyler satıyor,pazarlıyor ve tanıtıyorsanız, web sitenizin dışında bir de blog oluşturmanızı öneririm.
Web siteleri bloglara göre daha durağandır.Yani üzerinde çok fazla değişiklik yapılmaz ve güncellenmez.Bu yüzden de arama motorlarında ya aynı yerde kalır ya da bir iki sıra düşer veya çıkar.


Ancak web sitenizin dışında blog açarsanız, hem müşterilerinizle daha yakın temasa geçersiniz hem de müşterileriniz sizin ve ürünlerinizin hakkında daha çok bilgi edinir.
Eğer bir web siteniz yoksa bile açtığınız blogda ürün ya da hizmetlerinizi tanıtabilir ve satabilirsiniz.
Yine çok önemli bir artısı da arama motorlarına olan etkisi.

Peki blog açmak için ne lazım.Öncelikle 0 TL ye ihtiyacınız var.Sonra da en fazla 15 dakikaya.
Oldukça zormuş değil mi?
İşin şakası bir yana oldukça pratik ve etkili bir yöntemdir blog açmak.

Blog açabileceğiniz bir kaç yol var.Bunlardan biri Wordpress.
Wordpress, dünyanın en tanınmış ücretsiz blog servislerinden biridir.

Bir diğeri de "Blogger(blogspot)" Google'nin satın aldığı blogger aynı zamanda benim de kullandığım bir servis.Her ikisi de Türkçe yönetim paneline sahip ve ücretsiz.Aynı zamanda da kullanımları çok basit.Kurulumundan itibaren her konuda sizi yönlendiriyor ve destek veriyor.

Blogunuzu oluştururken çok dikkat etmeniz gereken bir konu da seçeceğiniz tasarımdır.Blog tasarımı seçerken kişisel istekleriniz değil, mantığınız ön planda olmalı.Örneğin sarıyı pembeyi kırmızıyı seviyorsunuz ve tasarımların arasında çiçek bahçesi var ve sevdiğiniz renklerde burada mevcut.Eğer yaptığınız işle örtüşmüyorsa bunu seçmeyin.Mutlaka işinizi yansıtacak bir tasarım seçin.
Blog tasarımı önemlidir.Ziyaretçileriniz alakasız bir resim, şablon ya da boş bir içerik görürse blogunuzu hemen terk eder.

Önemli diğer bir konu da blog açtıktan sonra ara ara güncellemenizdir.Güncelleme bilgi girişi, resim koyma ya da herhangi bir yerde değişiklik yapma şeklinde olabilir.

Başta google olmak üzere tüm arama motorları bu değişiklikleri fark eder.

Ücretsiz bir blog açın ve online pazalamanın bu ücretsiz gücünü kullanın.

Hiç yorum yok