Medya ve İnternet Hukuku
Hukuk toplumların vazgeçilmez bir ögesi olarak 21.yüzyılda belki de daha önce hiç olmadığı kadar kapsamlı ve detaylı bir hal aldı.Bu süreçte medya ve internette de hukukun kapsama alanı içerisinde yerini aldı. Roma hukukunun temel brimlerinden biri olan"Ubi Societas, ibi ius-nerede toplum varsa orada hukuk vardır" medya ve internet için de geçerli.
Ancak Türkiye'de internet gazeteciliği başlayalı bunca yıl olmasına karşın, henüz bu konuda özel bir düzenleme bulunmamaktadır.
Türkiye'de klasik medya ile ilgili yasal düzenlemeler 5187 sayılı Basın Yasası ile yapılmıştır.Buna bağlı olarak gazetecilerin çalışma koşulları 212 sayılı basın iş kanunu ile düzenlenmiştir.Radyo ve televizyonlarla ilgili ilgili yasal düzenleme 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların kuruluş ve yayınları hakkındaki kanunla yapılmıştır.Ancak internet gazetelerine özgü bir yasa henüz yapılmamış ancak bu alanda çalışmalar sürmektedir.
Türkiye'de internete dair tek yasal düzenleme, 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanundur.
Bu yasa internet yayıncılığını düzenlemek için değil, çeşitli tanımlamalar ve sınırlamalar getirmek için çıkartılmış bir yasadır.Uygulaması da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve buna bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) bırakılmıştır