Hemen Oku

İnternetten Satış Yapmanın Yolları

Yazının başlığına İnternetten Satış Yapmanın Teknikleri dedim ama en önemli yoldan bahsedeceğim. Günümüzde internet kullanımının yoğunluğunu söylemeye gerek yok. Artık şirketler,kurumlar ve kısaca tanıtım, pazarlama ve satış yapan herkes interneti çok aktif kullanıyor.
Dikkatimi çeken bir husus ise, herkes ürününü yada hizmetinin internette satışını yapmak için çoğunlukla sosyal medyayı kullanıyor. Sadece sosyal medya kullanarak başarılı olamazsınız. Bazıları başarılı bir satış grafiği yakalasa da bu başarı internette satış yapan herkes için geçerli değildir. Her zaman biraz daha fazla ve farklı bir şeyler  yapmalısınız.

İnternette satış yapabilmek için çok önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. İsterseniz bir şeyi tanıtın isterseniz internette online satış yapın fark etmez. Eğer başarılı olmak istiyorsanız internetin patronuyla (Google) iyi geçinmek ve kendinizi kabul ettirmek zorundasınız demektir.
Peki ne demek istediğimi biraz açayım. Herkes internette satış yapmaya çalışıyor ve muazzam bir web trafiği söz konusu.(aslında interneti dev bir çöplük olarak da düşünebiliriz.)
Bu yoğunluk arasında birileri fark edilip arama motorlarında birinci sayfada görüntülenirken birileri de birinci sayfanın yanına bile yaklaşamıyor. Arama ve sonuç sunma,  arama motorlarının dinamik algoritması ile gerçekleşmektedir. Arama sadece kelime bazlı yapılır. Ancak sonuç yazı,resim,video ve haber şeklinde görüntülenir. İnternetten satış yapan herkese tavsiyem: online satışını ya da tanıtımını yaptığını ürün veya hizmetinizle ilgili kapsamlı bir makale yazın. Çünkü arama motorları web sitenizi ziyaret ederek sadece kelimeleri görüntüler. Resim ve video gibi görseller verdiğiniz isim şeklinde algılanır.Yani arama botları yazıları okur.Makaleyi nasıl yazmalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

1. Yazınızı yazmadan önce arama yapan kişilerin arama motorlarına ne yazarak arama yapacaklarını düşünün.

2. Yazdığınız makalenin içine arama yapılacak kelimeleri yerleştirin. Bunlar sizin anahtar kelimeleriniz olacak.

3. Bulunabilmek için yazınızın içine anahtar kelimeleri asla çok fazla sayıda kullanmayın. Arama botları çok zeki ve hemen her şeyin farkına varabilen özel yazılım sistemleridir.

4. Arama motorları özellikle Google, kopya içeriği sevmez. Aksine özgün yazıları sever ve destekler.

5. İnternette satışını yaptığınız ürününüzün resmini başka yerlerden kopyalamayın. Arama motorları bununda farkına vararak sizi önlere taşımayacaktır.

6. Ürün görsellerine mutlaka isim verin.

7. Son olarak Google insanlara faydalı içerik sağlayan siteleri ve blogları çok sever. Bu yüzden arada bir yazınızı/yazılarınızı güncelleyin ve insanların işine yarayacak faydalı bilgiler paylaşın.

İnternetten satış yapmanın farklı yolları vardır. Benim sizlere anlattığım şey, internette nasıl satış yaparsanız yapın mutlaka web sitenizde ya da blogda yazı yazmanızın sizi aramalarda öne taşıyacağıdır.