Hemen Oku

E TİCARET İLE SATIŞ

E Ticaret,  internet üzerinden yapılan alma satma işlemlerini içerir.E ticaret iş modelinde en sık B2C (business to Consumer) yöntemi kullanılmaktadır.E ticaret modeliyle çalışan işletmelerin odak noktası kişilerdir.

E ticaret modelinin avantajlarından biri, çok kısa zaman içinde çok daha aktif davranılabilmektedir.Bu yüzden kurumsal iş modelleri E ticaretin yanında daha yavaş kalmaktadır.


Elinizde bir miktar ürün varsa ve hemen sonuç almak istiyorsanız e ticaret yapmanız daha verimli olacaktır.Çoğu girişimci kendi işletmesini kurmak ve kurumsal bir kimlik kazanmak ister.Eğer e ticaret yolunu seçerek çalışacaksanız tavsiyem, e ticaret sitelerini kullanmanızdır.Çünkü e ticaret siteleri bu alanda profesyonelleşmiş yapılardır.Ayrıca her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilir ve herkese hitap ettikleri için de çok zengin bir müşteri portföyüne sahiptirler.Eğer siz bir e ticaret sistemi kurmak isterseniz bir sürü para ve emek harcamanız gerekir.Tabii ki benimki sadece bir tavsiye.Eğer elinizde olağanüstü, farklı ve çok kaliteli hem de ucuz ürünler varsa kendi e ticaret sitenizi kurmanız daha iyi olabilir sizin için.
E ticaret artık ülkemizde de çok yaygın bir alışveriş şekli ve insanlara fazlaca avantaj sunuyor.

E ticaret sitelerinin çalışma şekli ise, komisyondur.Yani ilgili sitede satışını yaptığınız her bir birim ürün üzerinden komisyon alınır.Eğer ürünlerinizin daha ön planda olmasını isterseniz de sizden ilan ücreti isterler.Bu ilan ücretlerini reklam ve pazarlama giderleri olarak değerlendirmelisiniz.Sonuçta kendi e ticaret sitenizden de satış yapsanız, bir çok kuruluşa reklam ücretleri ödeyeceksiniz.

Kişisel tecrübelerimden de biliyorum, reklam ücretleri deyip geçmeyin.Bazı zamanlar da çok yüksek rakamlar ödeyebiliyorsunuz.

Bu yüzden yukarıda söylediğim şeyi bir daha tekrarlamak istiyorum.Eğer elinizde olağanüstü, farklı ve çok kaliteli hem de ucuz ürünler varsa kendi e ticaret sitenizi kurmanız daha iyi olabilir, ancak piyasada zaten fazlasıyla olan ürünler satacaksanız, işte o zaman e ticaret sitelerini kullanın derim.

E ticaret yapacak sayın girişimciler, lütfen araştırmalarınızı ve hesaplamalarınızı çok iyi yapın ve acele etmeyin.

Hiç yorum yok