Hemen Oku

İş Takibinin Önemi

Her şirkette bir işleyiş ve iş akışı vardır. İş akışı içerisinde de sürekli bir iletişim ve etkileşim halindeyizdir. Danışmanlık yaptığım birçok şirkette gördüğüm bir hatayı bu yazımda paylaşmak istiyorum.

Çalışanlar doğal olarak birbirlerine yapılacaklarla ilgili sürekli bir şeyler söyler. Bu iletişim üstten assa, aslar arasında, bazen de astan üsse şeklinde gelişir. Örneğin yapılacak bir işi üst assa söyler ve işin yapılıp yapılmadığını takip etmezse yani "iş takibi"ni gerçekleştirmezse büyük bir hata yapıyor demektir. Çünkü o işin unutma ihtimali ya da ertelenme ihtimali yüksektir.Hele bir de çalışan, işin takip edilmediğini anlarsa önceliği başka işlere verir. Böylelikle yönetici verdiği işi bile unutup çok sonra hatırlayabilir. Ancak geç hatırlanan işler büyük zararlara yol açabilir.

Dediğim gibi hem danışmanlık yaptığım şirketlerde hem de benim başıma da çok geldi. Çoğu zaman iş verdiğim ve takip etmediğim işler ya yavaş yapıldı ya da ertelendi.

Özellikle yönetici arkadaşlara tavsiyem, verdiğiniz işi takip edin. Görev verdim nasıl olsa yapar demeyin. Mutlaka verdiğiniz işi takip edin. İyi bir yönetici iyi bir takipçidir aynı zamanda.