Hemen Oku

İnternetten Para Kazanma Yolları

5-6 yıldır internette şöyle reklamlar ve yazılar yayınlanıyor. "Oturduğunuz yerden para kazanın", "evden para kazanın" internetten kolayca para kazanın" ve buna benzer cümleler. Öyle bir vurguluyorlar ki sanırsın para kazanmak acayip kolay bir iş. Hatta kendini bile sorgulayabilirsin, ben bugüne kadar niye bunu keşfetmemişim diye. Arkadaşlar aklı başında her insan bilir ki para kazanmak günden güne zorlaşıyor hele hele internette. İnternetten para kazanma dendiği zaman aslında legal yolların dışında illegal yolların da olduğu görülüyor. Bahis siteleri, kumar siteleri vb.. Amman dikkat arkadaşlar asla ve asla bulaşmayın.Önce kazandırırlar sonra da neyiniz var neyiniz yok elinizden alabilirler. Kısacası büyük ihtimal zarar edersiniz.
Peki internetten para kazanmak mümkün mü?Evet internetten para kazanma  Online olarak internetten para kazanma, illegal yollar ile olabileceği gibi doğal ve gerçek yöntemler ile de mümkündür. Tabi ki ben size tamamen legal yollarla internetten nasıl para kazanabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.
İnternet bağlantısına sahip olan herkes tarafından erişilebilen bu para kazanma yöntemlerinden herhangi birini kullanarak zamanınızı buna göre ayarlarsanız, bu işi içten yaptığınız sürece sonuçlarını çok iyi bir şekilde alırsınız. Uygulamaya karar verdiğiniz bu yöntemlerden hangisi olursa olsun, işi yapmaktan ve işin gerçek değerini sunmaktan korkmayın. İşinize verdiğiniz değer, bir süre sonra kazancınız ile doğru orantılı olacaktır.
Hızlı ve kolay bir şekilde para kazanmak istiyorsanız basit yöntemleri seçmelisiniz. Fakat istikrarlı ve potansiyeli yüksek işler yapmak her zaman daha çok kazandıracaktır. Forum donanımhaber, ekşi sözlük ve Tht gibi yerlerde farklı yollar anlatılmış. Bizde kendi yöntemlerimizi anlatacağız.
Online Anket Siteleri
Ücretli anketler, evimiz de 2-3 saat çalışarak aylık 50-100 $ kazanmak isteyen insanlar için en iyi online yöntemlerden biridir.
Anket sitelerine katılabilir ve size sunulan anketleri tamamlayarak para kazanabilirsiniz. Anket doldurarak para kazanabileceğiniz bir kaç anket sitesi:
https://www.joinhiving.com/tr_TR
https://www.fikirpazari.web.tr/tr-tr
https://www.globaltestmarket.com/
https://tr-digitaltrends.gfk.com/ana-sayfa/
http://www.marketagent.com/
https://www.myiyo.com/
http://www.surveey.com/survey/Default.aspx
PTC Siteleri
PTC sitelere üye olduktan sonra sizlere bazı görevler verir. Reklamlara tıklamanız istenir yada anketleri doldurmanız istenir. İşte bu işlemleri yaparak çevrimiçi olarak para kazanabileceğiniz bazı PTC siteleri:

https://www.clixsense.com/
https://www.grandbux.net/
https://www.neobux.com/
https://www.cliquesteria.net/
http://www.clixunion.com/
https://www.eldibux.com/
https://fingersclix.com/
GPT Siteleri
Reklam tıklama işine benzer bir yöntemi vardır. Oyun oynama, forumlara üye olma, küçük anketleri tamamlama, videoları izleme gibi çeşitli görevleri yapmanız gerekiyor. Topladığınız puanları daha sonra paraya çevirebilirsiniz.

Faydalanabileceğiniz bazı GPT siteleri:
http://www.pocketmoneygpt.com/home
https://www.instagc.com/
https://www.clixsense.com/
http://dollarclix.com/home
http://bankrollbucks.com/home

Blog Açarak İnternetten Para Kazanma
Kendinize ait bir web site açarak da kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz. Tavsiyemiz, bilginiz olan bir konu üzerine blog açmanızdır. Böylece ziyaretçilerinize de yeterli verimi sağlamış olursunuz.
Şu adımları izleyerek blog üzerinden para kazanabilirsiniz:
WordPress ile ücretli blog açın veya blogger ile ücretsiz blog oluşturun.
Sitenize kaliteli içerik girin (Hobi, fikir, deneyiminiz veya istediğiniz herhangi bir konuyla ilgili yazın).
Trafik elde etmek için blogunuzu tanıtmaya başlayın.
AdSense gibi reklamları sitenizde yayımlayarak para kazanmaya başlayın.
Kişisel olarak aylık 50-100 TL kazanabileceğiniz gibi 5bin-10bin TL dahi kazanabilirsiniz. Bu sitenizin aldığı hite ve gelen tıklamalara göre değişir.

Youtube’dan Para Kazanma
YouTube’dan para kazanmanın birçok yolu var ancak ekip ile çalışmak daha iyi bir yoldur.

İlginç videolar oluşturun.
YouTube’a yükleyin ve para kazanmaya başlayın.
Yüklediğiniz videoların konusuna göre aylık 500 TL de kazanbilirsiniz 10bin TL de yapabilirsiniz.

Daha fazla para kazanmak isterseniz, videolarınızı sosyal ağlar aracılığıyla tanıtabilirsiniz; böylece videolarınızın daha fazla görüntü almasını sağlayabilirsiniz.

Freelancer İşler
Uzman olduğunuz hizmetleri pazarlayarak makul bir gelir elde edebilirsiniz.

Logo tasarımı, makale yazma, sanal danışmanlık, kodlama, web sitesi tasarımı, SEO gibi bir çok farklı iş bulunuyor. Bu işler konusunda yeterli bilgi deneyimine sahip iseniz mutlaka kullanın.

Örneğin, basit bir logo tasarımı 10TL’den başlar, günde 5-10 tane yapsanız yeter. Aslında internetten para kazanmak isteyenler için basit bir iş.

Makale Yazarak Kolay Para Kazanma
İçerik yazarları büyük talep görüyor. 300 kelimelik özgün bir içerik yazarsanız 5-10TL alabilirsiniz. Konu içeriğine göre bu fiyatlarda artışlar olacaktır.

Çeşitli incelemeleri yazmak, blog içeriği, sosyal medya yazarlığı, hikaye yazarlığı vb. size iyi kazanç sağlayabilecek birçok online makale işi bulunuyor. Yazmayı sevenler için internetten para kazanma çok kolay.

Online Ders Anlatımı Yaparak Para Kazanma
Becerilerinize ve deneyiminize bağlı olarak, çocuklara, üniversite öğrencilerine veya başkalarına istedikleri dersleri çevrim içi olarak öğretebilirsiniz. Kısaca online öğretmenlik yapacaksınız.

Skype veya diğer yazılımlarla çeşitli konuları, dilleri veya kursları öğretebilirsiniz.

Domain ve ya Website AL – SAT Yapmak
Bildiğiniz üzere bir website açmanın şartlarından biri de domain olmasıdır. Günümüzde güzel ve kaliteli domainleri boşta bulmak çok zor. Bu nedenle sevdiğiniz bir domain olduğunda satın almak zorunda kalıyorsunuz.

Sizde boşta durun güzel domainleri kayıt ederek veya ucuza kaliteli domainleri satın alarak, değeri arttığında tekrar satabilirsiniz. Araba alıp, satmak gibi birşey.

Aynı şekilde boşta, kullanılmayan websiteleri vardır. Bu ilgisiz siteleri satın alıp, biraz düzenledikten sonra uygun bir fiyata tekrar satabilirsiniz.

Sosyal Medya İşleri Yaparak İnternetten Para Kazanma
Sosyal medyadan para kazanmanın 2 yolu vardır. Birincisi, farklı bireylerin veya şirketlerin sosyal medya profillerini yönetmektir.

İkinci yol, bir çok sosyal medya hesabı açtıktan sonra bu hesapları organik bir şekilde takipçiler ile doldurun ve bu hesapları daha sonra istediğiniz fiyatlara satın.

Alışveriş Sitelerinden Para Kazanmak
Amazon, eBay veya diğer türk popüler alışveriş sitelerinde satış yapmak, başka bir online iştir. Bir satıcı olmak ve ürünlerinizi bu platformlardan satmak, bir diğer internetten para kazanma yoludur.

Herhangi bir ürününüz yoksa yerel pazarda araştırma yapabilir ve marjınızı korumak şartıyla bir ürün satın alabilir ve daha sonra pazarlayabilirsiniz.

Unutmayın ticarette her zaman para vardır 🙂

Fotoğraf Satarak İnternetten Para Kazanma
Fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, ShutterStock ve iStockPhoto gibi popüler web sitelerini kullanarak kolayca fotoğraf çekip bunları online olarak satabilirsiniz.

Açıkçası, bu işte amatör olanlara pek yer yok, profesyonellik şart. Ayrıca, belirli fotoğrafçılık talepleri hakkında ne kadar çok şey biliyorsanız ve Photoshop’u da o kadar iyi biliyorsanız, bu yöntemle çevrimiçi para kazanma konusunda başarılı olabilirsiniz.

Çevirmenlik Yaparak Para Kazanın
Bionluk websitesini duymayan yoktur. Burada çeşitli bir çok iş alanı mevcut. Bunlardan biri de metin çevirmenliği yapmak. Belli bir ücret karşılığında size verilen Türkçe metni, İngilizceye veya İngilizce metni Türkçeye çevirmenizi isteyeceklerdir.
Herkese bol kazançlar dilerim.