Hemen Oku

Danone'den Aptamil Bebek Sütü Araştırması


Fransız yemeği devi Danone, Aptamil bebek sütü formülünün bazı bebekleri hasta ettiğini bildirmiş.

Aptamil kısa süre önce üç bebek sütünü formülünün reçetesini değiştirdi.
İngiltere'deki yüzlerce ebeveyn, sosyal medyadan, gözden geçirilmiş formül sütünün bebeklerini hasta ettiğini iddia ettiler.

Danone, kapsamlı güvenlik kontrolleri gerçekleştirdiğini ancak “tüm geri bildirimleri çok ciddiye aldığını” söyledi.
Gıda devi şu anda şikayetleri araştırıyor ve ebeveynlerin tavsiye alabileceği ücretsiz bir yardım hattı kurdu.
İngiltere'de bulunan ebeveynlerin 0800 996 1000'i aramasını ve 0'ın ardından 1'inci seçeneğe basmasını tavsiye ederiz.
Revize edilmiş ürünlerin büyüklüğünün 900 g'dan 800g'a düştüğüne dair şikayetler de vardı, ancak fiyat yaklaşık £ 11 olarak kaldı.
 
Bazı anneler BBC'ye, bebeklerinin Aptamil İlk Bebek Süt tozunun yeni aşamasını (evre 1) kullanmaya başladıktan sonra mideleri üzdüğünü söylediler.
Ebeveynler, süt tozunun şişelerde çözülmediğini ve kalıntı kümeleri bıraktığını fark ettiler.
Hampshire, Lymington'dan Rosie Menzies, "Bir gün boyunca dışarıda bırakılmış olan süt gibi farklı kokuyordu."

11 haftalık oğlu Harry'nin beslenmeden kısa bir süre sonra hasta olacağını ve farklı bir marka kullanmaya başlayana kadar şişeleri reddetmeye başladığını söyledi.

Danone UK şunları söyledi: "Ürünlerimizin kalitesi ve güvenliğinin bizim için bir numaralı önceliği olduğu konusunda ailelerimize güvence vermek istiyoruz. Yakın zamanda yeni Aptamil formülasyonları geliştirdik ve bazı ailelerin yeni formüle geçişi kolay bulmadığını biliyoruz.
"Bu ürünler üzerinde yapılan klinik deneyler, ürün testleri ve ürün deneyimi testleri de dahil olmak üzere kapsamlı kalite ve güvenlik kontrolleri gerçekleştirdik. Sonuçlar, bebeklerin bu formüle iyi geldiği ve güvenli olduğunu gösterdi.

“Bu yeni formülün, önceki formülasyona kıyasla ebeveynlerin biraz farklı bir şekilde karıştırılmasını gerektirdiğinden, paketlerimizdeki karıştırma talimatlarını güncelledik - özellikle de tozu eritmek için 10 saniye kuvvetle çalkalayarak.”

Aptamil, üç ürün reçetesini değiştirdiğini söyledi: Aptamil İlk Bebek Süt tozu (evre 1), Aptamil Süt tozu (Aşama 2) ve Aptamil Süt Verme (toz 3).

'Bilimsel araştırma'
Bebek sütü formülü neden değiştirildi sorulduğunda, Danone hemen cevap vermedi.
Larkfield, Kent'teki Rebecca Heal BBC'ye, yeni tarif ve küçük ambalaj hakkında Aptamil'den şikayet ettiğini ve “bilimsel araştırmalar ve bunu karşılayacak maliyetler” nedeniyle formülün değiştirildiğini söyledi.

Üç aylık kızı Olivia olan Bayan Heal, Danone'un yeni karıştırma talimatlarını izlemeyi denediğini, ancak sütün hala doğru olmadığını söyledi.
“Çok fazla çaba sarf etti ve düzgün bir şekilde karışması için titriyordu” dedi.
"Güçlü bir şekilde çalkalan bir dakika sonra bile, süt şişenin kenarlarında hala cesur bir kalıntıya sahipti, ancak sonuçta üstte köpük miktarını arttırdı."
Ancak, revize edilen formülü kullanan bazı ebeveynler, Aptamil'in Facebook sayfasında, herhangi bir sorun yaşamadıklarını bildirdi.
İsim vermek istemeyen bir anne, BBC'ye, dört aylık bebeğinin anne sütünden başarılı bir şekilde Aptamil İlk Bebek Sütüne geçtiğini söyledi.
“Karıştırdıktan sonra bir miktar kalıntı var, ama sonra bu zaten eski formülü ile zaten durum böyle oldu,” dedi. "Bir bilim geçmişinden gelmek, histerilere atlamaktan ziyade analitik bir şeye bakmayı tercih ederim."
 
Hull'da yaşayan Courtney Wheeldon, erken doğmuş olan 17 yaşındaki oğlu Jenson'un yeni gözden geçirilmiş formülde bulunmasından yararlandığını söyledi.
"Oğlum çok daha fazla içerik ve mutlu görünüyor ... çok daha fazla ihtiyaç duyulan kilo veriyor," diye anlatıyor.
"Yeni formülle ilgili tek şikayetim, aynı fiyat için küvetlerde 100 g daha az olmasıdır."

kaynak:BBC

Hiç yorum yok