Hemen Oku

İstirahat raporu En Fazla Kaç Gün alınabilir?

Ayakta tedavilerde sigortalıya tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre yirmi günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. Yani aynı rahatsızlık – hastalık nedeniyle ard arda tek hekimden ikinci defada yine en fazla 10 gün süreyle istirahat alınabilir. Yirmi günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir. Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere altı ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesi hâlinde sigortalının malûllük hâlinin önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kurulu raporu ile tespit edilirse bu süre uzatılır.

Öte yandan, bir sigortalıya bir takvim yılı içerisinde, tek hekim (aynı veya farklı hekimler)
tarafından değişik zamanlarda en fazla 40 gün rapor verilebilir. Tek hekim tarafından verilen raporların, bir takvim yılında 40 günü aşması durumunda, sistem tarafından, hekimin karşısına raporun sağlık kurulu raporuna dönüştürülmesi için uyarı çıkacağından, olup 40 günü aşan raporların sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetki tanınan iş yeri hekimi bir kerede en fazla 2 gün istirahat verebilir.
Analık halinde alınan istirahat raporları hariç, Sosyal Güvenlik Kurumuyla sözleşmesi olmayan sağlık hizmeti sunucuları tarafından verilen ve istirahat süresi 10 günü geçmeyen raporlar Kurumla sözleşmeli resmi sağlık hizmeti sunucusu hekimi tarafından, 10 günü aşan raporlar ise Kurumla sözleşmeli resmi sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulunca onandığı takdirde geçerli olur.

Hiç yorum yok