Hemen Oku

Ne Üretebilirim?

Bir ulusun ekonomisini ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de imalat sektörü. Bugün, sanayileşme sürecini tamamlamış, gelişmiş veya ticari canlılığa sahip olduğu kabul edilen tüm ülkeler imalat sektörünün  nimetlerinden aktif olarak yararlanmaktalar. Eşyaların, ekipmanların, kimyasalların, makinelerin ve sayamayacağımız nice malzemenin üretim süreci  düşünüldüğünde, imalat sektörünün ticaretin bütününü kapsayacak denli geniş bir alana yayılmasına şaşmamak gerek.

Gerçek şu ki, aklınıza gelebilecek her türlü sanayi verimli bir biçimde faaliyet gösterebilmesini bu sektöre borçlu. Örneğin, tıp veya sağlık endüstrisi kullandığı pek çok malzeme, ekipman veya araç gereçlerin üretimi için  imalat sektörüne güveniyor. Aynı şekilde tarım endüstrisi de sektörün olmazsa olmazı makineler, kimyasal ilaçlar ile araç gereçlerin üretiminde imalat sektörüne sırtını dayamış durumda.

Hemen belirtelim,bu sektörde yer edinmek istiyorsanız, küçük ölçeklerle işe başlamak gibi bir şansınız da var(makine aksamı üretimi, ev yapımı malzemeler vb.)Elbette ki orta ölçekte bir işletmeyle sektöre atılmayıseçebilir, zamanla işletmenizi büyütüp daha büyük ticari faaliyetlere girişebilirsiniz.

Büyük çaplı imalat işletmeleri yoğun sermayelidir, ancak eğer pazarınızı doğru belirler veya pazarlama oranı yüksek ürünleri tercih edebilirseniz, sektördeki  rakiplerinize yetişmekte çok da zorlanmayacaksınız demektir.

Hadi başlayalım:

 

1.Çocuk oyuncakları üretimi


Dünya üzerindeki her  çocuk, dilleri ya da renkleri ne olursa olsun fark etmeksizin oyuncaklara ilgi duyar. Bu da çocuk oyuncakları üretiminde  büyük bir pazar potansiyeli olduğunun açık bir göstergesi. Bu yüzden, kafanızda imalat sektörüne atılmak gibi bir düşünce varsa çocuk oyuncağı üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir. Diğer tüm işlerde olduğu gibi oyuncak işinde de pazara girmeyi bir başardınız mı, elde edeceğiniz kar son derece fazla.

 


 
2.Kağıt ve defter üretimi


Son zamanlarda ağaçları ve doğayı korumaya yönelik kampanyalar önem kazanmış durumda. İnsanlar kağıt kullanımını azaltmaya özen gösteriyor. Ancak tüm çabalara rağmen değişmeyen bir gerçek var: Kağıda duyulan ihtiyaç, dolayısıyla da kâğıt endüstrisi pazarının  gücü hiç azalmıyor.

Kağıt ve defter üretimi sektörünün etki alanı son derece geniş; çünkü insanlar okullarda, ofislerde hatta herhangi bir işin yürütüldüğü her türlü alanda kağıda ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden, ağaç kesme izni almakta zorlanmayacağınız bir ülkede yaşıyorsanız, kağıt ve defter imalatı işine yönelmeyi düşünebilirsiniz. Karlı bir yatırım olacaktır.

 

3.Ampul veya elektrik teçhizatı üretimi


Ampuller veya elektrik tesisat malzemeleri, medeniyetin ve elektriğin ulaşamadığı bölgeler hariç tüm binalarda kullanılıyor. Bu durum gösteriyor ki, elektrik ampulleri veya teçhizatı için küresel bir Pazar mevcut.

Ticarete atılıp alıcıları kolayca cezp edeceğiniz bir işe mi başlamak istiyorsunuz? O zaman elektrik lambaları veya elektrik teçhizatı üretimi konusunu bir düşünmenizi öneririz. Söz konusu sektörde rekabetin fazla olduğu doğru, ancak yaratıcı  ürünlere sahipseniz, Pazar payınızı  elde etmede zorluk yaşamayacaksınız demektir.

 

4.Mutfak eşyaları ve çatal bıçak takımı üretimi


Yemek insanların bir numaralı ihtiyacı.Dolayısıyla; çaydanlıklar, su ısıtıcıları, kızartma tavaları, çatal bıçak takımları ve diğer mutfak eşyaları evlerimizin, restoranların, otellerin veya okul kantinlerinin vazgeçilmezini oluşturuyor. Mutfak eşyaları hem yemeğin hazırlanma sürecinde hem de yemek esnasında kullanılabiliyor. Bu da, mutfak eşyaları veya çatal bıçak takımlarının oluşturacağı pazar piyasasının genişliğini kanıtlıyor.


 
İçerisinde ev eşyalarının veya çatal bıçak takımının bulunmadığı bir ev bulmanın imkânsız olduğu bir gerçek. Bu yüzden imalat sektörüne mutfak eşyası üretimiyle atılmak kulağa hiç de kötü bir fikir gibi gelmiyor.

 

5.İlaç üretimi


İmalat sektörüne ilgi duyanların atılmayı düşüneceği bir diğer sektör ise ilaç sanayi. Genel ilaçlardan tutun da muadil ilaçlara kadar üretebileceğiniz çok sayıda ilaç çeşidi mevcut. Ancak, unutmamanız gereken bir nokta var: İlaç imalatı sektörü belli düzenlemeleri gerektiriyor; bir ilaç fabrikası açabilmeniz için yasaların gerektirdiği izin veya lisans belgelerine sahip olmanız şart.

 

6.Halı veya kauçuk paspas üretimi


Halı veya kauçuk malzemeden üretilen paspas üretimi aslında büyük bir sektör; bu tarz bir işe atılıp bir fabrika açmayı planlıyorsanız, piyasadaki rakiplerinizi göz açıp kapayıncaya dekyakalamış  olacağınızdan emin olabilirsiniz.Bunu gerçekleştirebilmenin yolu ise  iyi bir pazarlama ve satış stratejisi uygulamaktan geçiyor. Detaylı bir pazar araştırması veya fizibilite(uygunluk) çalışması yapmalı, esaslı bir pazar mücadelesine hazır olup olmadığınızdan emin olmalısınız.

 

7.Plastik şişe üretimi


Yeme içme sektörü de kimya sektörü de belli başlı ürünleri paketlemede plastik şişelere ihtiyaç duyar. Su, içecekler veya diğer tüm kimyasal ürünler ancak düzgün paketlendiğinde satışa sunulabilir. Eğer iş açmayı düşündüğünüz bölgede yeme içme üzerine çalışan veya kimyasal ürün üretimi yapan fabrikalar var ise plastik şişe imalatı için pazar potansiyeli yüksek demektir; yani plastik şişe üretmek sizin için uygun bir iş alanı olabilir.


 
 

8.Gübre üretimi


Doğal veya suni gübre üretimi tarım sektörü için elzem bir ihtiyaç. Dolayısıyla, bu tarz bir iş için de geniş bir pazar mevcut. Tarımsal faaliyetlerin desteklenip teşvik edilmediği ülke neredeyse yok gibi, hal böyle olunca da dünya üzerindeki çoğu ülkede devletler ülkelerindeki çiftçiler için gübre üretimine destek sağlıyor.Amaç elbette ki insanları çiftçiliğe yönlendirmek.

Bu nedenle, imalat sektörüne atılma fikrini ciddi ciddi düşünüyorsanız, doğal veya suni gübre üretimi konusuna kafa yorabilirsiniz.Bu alanda işleri büyütmenin en pratik yolu devlet desteğini arkanıza almaktan geçiyor.Çünkü devletler bu tarz fabrikaların daimi müşterisi konumunda yer alıyor.

 

9.Kimyasal madde üretimi


Ben imalat işine girişmeye niyetliyim diyorsanız, düşünebileceğiniz bir diğer alan da kimyasal madde üretimi. Farklı amaçlar için kullanılan farklı pek çok kimyasal madde çeşidi var, bu nedenle yapmanız gereken ilk şey hangi tür kimyasal madde üretiminde uzmanlaşmak istediğinizi belirlemek.Seçeceğiniz madde türleri yıkama veya temizlikte kullanılabilir ya da yiyecekleri bozulmadan saklamaya yarayan bir ürün olabilir;ürününüzü pazarlayacağınız bir piyasa olduğu müddetçe hangisini seçerseniz seçin fark etmez.

 

10.Çivi, vida, cıvata üretimi


Çivi, vida veya cıvata gibi ürünler inşaat sektöründe, marangozlukta ve makine sanayiinde(otomotiv ve diğerleri) kullanılıyor. Eğer teknik konularda yeteneğiniz varsa veya bu alandaki masrafları karşılayacak sermayeye sahipseniz, bu tarz bir işe girişebilirsiniz. İşletmenizi yalnızca çevrenizdeki ev sanayine malzeme sağlamakla yetineceğiniz küçük ölçeklerde tutabileceğiniz gibi; geniş çapta hizmet veren ve çivi, vida, cıvata üreten büyük ölçekli bir fabrika kurmayı da düşünebilirsiniz.Unutmayın,büyük ölçekli bir fabrika işletmek size uluslar arası marketleri araştırıp keşfetme ayrıcalığını da tanıyacaktır.


 
 

11.Lastik üretimi


Lastikler arabalardan tutun da kamyonetlere, otomobillere, bisikletlere hatta yük kaldırma araçlarına kadar her türlü taşıtta kullanılıyor. Kullanım alanı son derece geniş ürünler arasında yer aldıkları gerçeği de ne denli geniş bir piyasaya hitap edeceğinizin kanıtı. Dünya üzerinde otomobilin kullanılmadığı bir şehri bulabilmenin imkansızlığı düşünüldüğünde, lastik üretip satmanın neden bu denli revaçta olduğunu anlamak zor olmuyor. Eğer imalat sektörüne atılım yapacaksanız, lastik fabrikası açmanın yollarını aramalısınız; yoğun sermaye gerektiren bir iş alanı olsa da harcadığınızın kat be kat fazlasını kazandırabilecek bir sektör.

 

12.El aletleri üretimi


Eğer teknik konulara yatkınsanız, düşünebileceğiniz bir diğer iş alanı da el aletleri üretimi olabilir. Çekiç, konserve açıcıları, pense, vida, zımba,makas,keski,şekillendirme aletleri,testere,ot biçme makineleri,bahçıvan makasları, anahtarlar ve diğer pek çok el aleti için ciddi anlamda büyük bir pazar mevcut. İşe atılmadan önce tam ve eksiksiz bir pazar araştırması ile fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olun. Son derece karlı bir ticari girişim olacağından emin olabilirsiniz.

 

13.Cep telefonu aksesuarları üretimi


Cep telefonu piyasası her geçen gün artan bir hızla yükseliyor, dolayısıyla cep telefonu aksesuarlarına duyulan ihtiyaç da aynı oranda artış gösteriyor. Kulaklık, Bluetooth cihazları, kılıf, batarya, şarj aletleri veya taşınabilir şarj cihazları gibi telefon aksesuarları için son derece geniş bir pazar mevcut.

İster Türkiye’de isterseniz dünyanın farklı bir şehrinde yaşıyor olun hiç fark etmez, düşünmeniz gereken işlerden biri de cep telefonu aksesuarları üretimi sektörü olmalı. Kar getirisi bir hayli yüksek olan sektör ürünleri için küresel bir pazar da bulunmakta.


 
 

14.Otomobil yedek parça üretimi


Otomobiller yıpranma veya aşınmaya maruz kalırlar, bu nedenle de yıpranmış kısımların değiştirilmesi gerekebilir. Eğer gerekli ekonomik güce ve ticari zekâya sahipseniz, otomobil yedek parça üretimi üzerine bir iş kurmayı düşünebilirsiniz.

Tüm araba parçalarını kapsayacak bir iş kurmak zorunda değilsiniz elbette, örneğin farklı otomobil marka veya modelleri için fren balatası imalatı yapmak gibi ayrı bir alanda uzmanlaşmayı da tercih edebilir ve bu alandaki liderliğinizin keyfini sürebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var: detaylı bir piyasa araştırması ile fizibilite çalışması yapmış olmak; tüm bunlar size bir taşıtın en çok hangi parçasının hasar görebileceği, yani hangi parçanın talep edilme oranının fazla olacağı konusunda net bir fikir verecektir. Bu sayede, hangi yedek parçaya odaklanmanız gerektiğini kolayca belirleyebileceksiniz.

 

15.Seramik fayans üretimi


Son zamanlarda seramikle kaplı evler halıyla kaplı olanlara oranla daha fazla rağbet  görüyor.Durum bu, çünkü seramikler hem uygun fiyatlarından ötürü rahatça satın alınabiliyor, hem de elde edilmeleri daha kolay. Tam da bu sebepten,ciddi anlamda büyük olarak nitelendirebileceğimiz bir piyasaya sahipler.

İmalat sektörüne seramik alanında bir işle atılabilmeniz mümkün. Ülkeniz sınırları içinde inşaat sektörü ile uğraşan insanlarla bağlantı kurmanın yanı sıra, diğer ülkelere seramik ihraç etmeyi de deneyebilirsiniz. Ne kadar karlı bir girişim olduğunu göreceksiniz.

 

16.Mermer üretimi



 
Seramik taşlar gibi mermer de zemin döşemesinde kullanılan malzemelerden, gördüğü talep ise bir hayli fazla. Öyle ki, günümüz zenginleri evlerini inşa ederken İtalya’dan getirttikleri mermer taşları kullanacak kadar ileri gittiler. Mermer seramiğe kıyasla daha pahalı olsa da, pazardaki gücünü yitirmiyor.

 

17.Çanta Üretimi


Çantalar da pazarın en çok rağbet gören ürünlerinden, tıpkı yukarıdaki maddelerde de söz ettiğimiz gibi içerisinde çantanın bulunmadığı evlere rastlamak neredeyse imkânsız. Çantaların birbirinden farklı şekil, boyut ve amaçlar uğruna üretildiğini söylemek mümkün. Okul çantaları, el çantaları, seyahat çantaları, alet çantaları kamera çantaları ve diğerleri gibi saymakla bitmez bir çeşitlilik söz konusu. Dolayısıyla, bu alanda yapacağınız ticari girişimin getireceği kar büyük olacaktır.

 

18.Dokunmatik Lamba üretimi


Bir diğer kayda değer imalat işi ise dokunmatik lamba üretimi yapan bir işletme açmak.Dokunmatik lambalar farklı boyut veya şekillerde üretilebildiğinden hem ev hem de ofis ortamları için kullanışlı olabiliyor.

Doğrusunu isterseniz, dokunmatik lambalar arabalar için de son derece gerekli. Ancak, en çok kim kullanıyor bunları derseniz güvenlik görevlilerinin büyük bir tüketici kitlesi oluşturduğunu söylememiz mümkün. Anlayacağınız,bu alandaki güçlü pazarın varlığı inkar edilemez. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise, imalat sürecine şarj edilebilir ve bataryalı dokunmatik lambaları dahil ettiğinizden emin olmak.

 

19.Şemsiye, yağmurluk ve yağmur botu üretimi



 
Yağmur yağdığında insanlar ilk iş şemsiyelerine sarılıyor. Elbette ki bunu yağmurluklar veya yağmur botları izliyor. Şu bir gerçek ki, ilkbahar her yıl düzenli olarak kapımızı çalıp beraberinde yağmurlu havayı getiriyor. Yağmurdan korunmanın yanı sıra şemsiyelerden güneşin kavurucu sıcağından kaçınmak için yararlanmak da mümkün. Bu da demek oluyor ki şemsiye, yağmurluk ve yağmur botları için her daim geniş bir pazar mevcut.

Bu yüzden, imalata atılmak isteyenler bu alana yönelmeyi tercih edebilirler. Mevsimsel bir işmiş gibi gözüktüğüne bakmayın, son derece karlı bir ticari girişim olacak bu.

 

20.Ayakkabı ve kemer üretimi


Lastik ayakkabı, deri ayakkabı, kemer gibi ürünler ile suni deri üretimi sektörü son derece büyük bir pazar potansiyeline sahip. Toplu üretime geçmeyi tercih edip ülke çapından ya da ülke dışından olası tüm müşterileri cezp etmeyi başarabilirsiniz. Erkek, kadın veya çocuklar için tasarladığınız ayakkabı, terlik ya da sandaletleri lastikten, deriden ya da suni deriden üretilebilirsiniz. Uygun malzemeyi seçmeden evvel, düzgün bir piyasa araştırması yaptığınızdan ve uygunluk durumunu araştırdığınızdan emin olun.

 

21.Müzik aleti üretimi


Bir diğer rağbet gören imalat sektörü işi ise müzik aletleri üretimi. Gitar, bateri takımı, trampet, saksafon, tef, piyano veya klavyeli çalgılar, keman ve diğer tüm müzik aletleri için pazarınız hazır. Yalnızca, kaliteli müzik aletleri ürettiğinizden ve onları satacak uygun pazarı bulduğunuzdan emin olmalısınız.

 

22.Kol ve duvar saati üretimi



 
Kol saati ve duvar saati işinde ün salmış önemli markaların varlığı dikkatleri kendi ürünleriniz üzerine çekmeyi başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Gerçeği söylemek gerekirse, kol veya duvar saati satın almak isteyen çoğu insan ürünün markasından çok güzelliği ve satın alınabilir fiyatta olmasıyla ilgileniyor. Bu nedenle eğer niyetiniz varsa, bu alandan imalat sektörüne giriş yapmayı düşünebilirsiniz.

 

23.Kırtasiye malzemeleri üretimi


Kalemler, tükenmez kalemler, kalemtıraşlar, silgiler, zımbalar, cetveller, defterler, not defterleri, panolar, tahtalar ve diğer tüm malzemeler hem öğrenciler hem de öğretmenler için son derece gerekli ihtiyaçlar. Eğer imalat sektörüne yönelmek istiyorsanız, kırtasiye malzemeleri üretmeye  yönelmeyi düşünmelisiniz, bu alan sınırsız pazar olanağına sahip.

 

24.Çimento üretimi


Çimento fabrikası kurmak sermaye yoğunluğu gerektiren bir atılım olabilir, ancak kesin olan bir şey var ki, eğer rekabetçi bir fiyattan satıyorsanız, ürettiğiniz çimentoları satmak için büyük mücadeleler vermenize gerek kalmayacak demektir. Bu nedenle sağlam bir sermayeniz varsa, kendinize ait bir çimento fabrikası açmayı düşünebilirsiniz. Bu tarz bir girişim özellikle de son dönemde kargır inşaat faaliyetleriyle ön planda olan Afrika’da son derece karlı bir yatırım olacaktır.

 

25.Beton Blok üretimi


Küçük ev veya kulübe üretimi işine girişmek istiyorsanız,ki bu işi düşük bir sermaye ile az veya hiç teknolojiyle gerçekleştirilebilmek mümkün,beton blok üretimi üzerine bir fabrika açabilirsiniz. İnşaat sektörü gelişmeye devam ettiği sürece, blok üretimi de gelişimini sürdürmeye devam edecektir. İnşaat sektörü bu blokların ana tüketicileridir, eğer blok üretimine niyetlendiyseniz söz konusu sektörden bağlantılar kurmaya çalışmanız yerinde olacaktır.


 
 

26.Resim çerçevesi üretimi


Bir diğer basit ama bir o kadar da başarılı iş de resim çerçevesi üretimidir. Tüm dünya çapında geniş bir pazara sahip olan sektör imalata atılmak isteyenleriniz için uygun bir seçenek olabilir; böylece farklı şekil ve boyutta çevreler üretilebilir,düşük sermaye ile yüksek kar elde edebilirsiniz.

Sektörde ılımlı bir rekabethavası hâkim ve tekelleşme yok; bu da demek oluyor ki her bir fotoğraf çerçevesi üreticisi rekabeti kendi lehine çevirebilir, tabii ki iyi tasarlanmış ve kaliteli çerçeveler üretmeye devam ettiği sürece.

 

27.Gözlük camı ve çerçevesi üretimi


Büyük gelişme gösteren bir diğer imalat sektörü işi ise gözlük camı ve çerçevesi üretimi. Girişimciler tercihlerini bu işten yana da kullanabilirler. Bu sektörde satış yaptıran şey markanın ismi olsa da, kararlı ve yaratıcı bir kişiyseniz, sektörde yer edinmemeniz için hiçbir sebep yok.

Bu işe girişmek de yoğun sermaye gerektiriyor, ancak geniş pazara sahip bir iş olduğunu dolayısıyla da kar oranının yüksek olacağını aklınızdan çıkarmayın.

 

28.Yatak ve yastık üretimi



 
İmalat sektörüne atılmayı düşünüyorsanız, üreteceğiniz ürünü seçmeden önce pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanız son derece önemli.İste size bir parlak fikir daha: Yatak veya yastık üretin!

Dünya üzerinde içerisinde yastık veya yorganın bulunmadığı tek bir ev bulmak imkânsız. Bu da, ne denli büyük bir pazarın sizi beklediğinin bir kanıtı. İster yastık ister yorgan üretin, isterse de son derece çekişmeli, rekabet oranı yüksek bir sektörünüz olsunfark etmez; kaliteli ürünler ürettiğiniz, bir de düzgün bir pazarlama ve satış tekniği kullandığınız sürece tüm rekabeti lehinize çevirmeniz an meselesi.

 

29.Koruyucu kask,uyarıcı üçgen, güvenlik ayakkabısı ve diğer güvenlik malzemelerinin üretimi


Girişimcilerin atılmayı düşünebileceği bir diğer sektörse son dönemde hızla gelişme gösteren güvenlik malzemeleri sektörü. Kasklar, iş tulumları, koruyucu gözlükler, güvenlik botları, güvenlik yeleği gibi güvenlik malzemeleri için geniş bir pazar mevcut. Bu tarz bir işe atılmayı düşünüyorsanız, düzenleyici organların belirlemiş olduğu kural ve standartlara uygun olarak çalışmaya istekli olmanız gerekiyor.

Güvenlik de sermaye yoğun bir sektör ancak aynı zamanda karlı bir girişim. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanızı tavsiye ediyoruz, bunun size kendi pazarınızı tanıma fırsatı sağlayacağını unutmayın.

 

30.Seramik banyo malzemeleri üretimi


Lavabo veya klozetler ve küvetler binaların yapım sürecinde önemli bir yere sahip. Herhangi bir binanın bu malzemeler olmaksızın tam olabileceğini düşünmek imkânsız-bu yüzden de tuvalet veya seramik banyo malzemelerine olan talep fazla.İmalat sektörüne atılacaksanız, bu alana yönelebilirsiniz. Gerçekten de hızla gelişim gösteren ve büyük kar getiren bir iş.

 


 
31.Bebek bezi ve ıslak mendil üretimi


Bebek bezleri ve ıslak mendiller anne babaların vazgeçilmezi; çünkü bebekleri için ilk doğdukları günden 2 buçuk yaşına kadar söz konusu ürünleri kullanıyorlar. Belirttiğimiz bu yaşlar dâhilinde çocuklara sahip ebeveynlerin bebek bezi ya da ıslak mendil almaktan başka çareleri yok.

Eğer imalat sektörüne atılmak gibi bir fikre sahipseniz, işe çocuk bezi veya ıslak mendil üreterek başlamak hiç de kötü bir fikir sayılmaz. Sürekli gelişmekte olan bir sektör olmasının yanında, yeni girişimciler için de son derece önü açık bir alan. Sektörde lider firmalar olsa da net olan şey şu ki, ürünleriniz kaliteli ve fiyat olarak makul ise kendi pazarınızı oluşturmanız zor olmayacak.

 

32.Kapı üretimi


Elbette ki hiçbir bina kapısı olmadan tamamlanmış sayılmaz; bu da kapıları binalar için önemli bir bileşen haline getiriyor. Eğer imalat sektörüne atılmak istiyor, ancak üreteceğiniz ürüne bir türlü karar veremiyorsanız kapı üretimi işine girişmeyi düşünmelisiniz. Sıradan kapı üretiminin yanı sıra, güvenlik kapıları üretimi konusunda da uzmanlaşabilirsiniz. Güvenlik kapısı üretimi konusunda ciddi bir pazar potansiyeli mevcut ve bu iş son derece karlı bir iş.

 

33.Alüminyum ürün üretimi


Alüminyumdan elde edilecek çeşitli ürünler mevcut; pencereler, kapılar, çatı, tavalar vb. pek çok ürün alüminyumdan üretilebiliyor. Eğer imalata atılmak üzere araştırma yapıyorsanız, alüminyum ürün üretimini düşünebilirsiniz. Son derece başarılı ve karlı bir iş.

Bu tarz bir işe atılmadan önce yapmanızı önereceğimiz şeyler var elbette. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmak bunların başında geliyor. Bu sayede satış oranı yüksek alüminyum ürünleri tespit edebileceksiniz.Bu da, pazarlama ekibinizin işini kolaylaştıracak. Alüminyum folyo üretimini de tercih edebilirsiniz, bu ürünün ne denli büyük  bir pazar payının olduğunu unutmayın.


 
 

34.Mobilya üretimi


Mobilya ofislerde, evlerde, okullarda hatta hemen hemen her binada ihtiyaç duyulan bir diğer temel ihtiyaç. Sandalyeler, masalar, dolaplar, yataklar, gardıroplar, raflar vb. tüm mobilya ürünleri son derece yüksek bir pazarlama potansiyeline sahip. İmalat sektörüne atılmayı ve ürettiğiniz ürünün zengin veya fakir ayırt etmeden herkese hitap etmesini istiyorsanız; mobilya üretimine başlamayı düşünmelisiniz.

Mobilya üretimi gerçekten de kar getiren bir iş, eğer mobilyalarınız kaliteli ve güzel ise marka değerinizi artırma şansı bulabilir, böylelikle hem kendi ülkeniz sınırları içinden hem de uluslar arası pazardan müşteri çekebilirsiniz.

 

35.Tekstil üretimi


Bir diğer kar getiren ve başarı sağlamış iş ise, tekstil üretim fabrikası açmak. Tekstil ürünleri küresel boyutta bir pazara sahip.

Çoğu imalat sektörü işinde olduğu gibi, tekstil üretim fabrikası açmak da yoğun sermayeli bir iş.Bu tarz bir girişimde bulunacaksanız, uygulanabilir bir iş planı hazırlamalısınız, böylelikle tekstil pazarına sızmanız mümkün olacaktır.

 

36.Çatı malzemeleri üretimi



 
İnşaat sektörüyle alakalı bir diğer iş ise çatı malzemeleri üretimi. Bu iş gerçekten de denemeye değer. Bir bina çatı olmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu durum çatı malzemeleri üretiminden doğacak potansiyeli net bir biçimde açığa vuruyor.

Çatı malzemeleri de sermaye yoğun bir iş, ancak yatırımınızdan önce gerçekleştireceğiniz uygun pazar araştırması ve fizibilite çalışmasıyla sağlam kararlar alabilir, kısa zamanda rakiplerinizle başa baş yarışabilecek düzeye gelebilirsiniz.

 

37.Takı üretimi


İmalat sektörüne atılmayı düşünen girişimciler için bir diğer seçenek de takı üretimi. İster büyük ister orta isterseniz de küçük ölçekli bir şirketle bu sektöre atılabilmeniz mümkün. Üretmek istediğiniz takıyı seçme şansınız da var.

Takılar için son derece geniş pazar potansiyelinin olduğu bir gerçek; durum böyle, çünkü kadınlar farklı malzemelerden üretilmiş takıları satın almaktan asla bıkmıyorlar. Şunu da aklınızdan çıkarmayın, takı üretimi yapan bir şirket kurmayı planlıyorsanız üreteceğiniz takının altın veya gümüş malzemeden olması şart değil; plastikten, bakır malzemeden, altın kaplamadan üretilen takılar için de seri üretime geçebilirsiniz.

 

38.Oda kokusu üretimi


Seri üretime geçebileceğiniz bir diğer ürün ise oda kokuları. Düşük bütçeli bir imalat işine girişmek istiyorsanız,oda kokusu üretimi sizin için doğru tercih olabilir.

Az bir sermayeyle kendinize ait bir oda kokusu üretim fabrikası kurmayı başarabilirsiniz. Bu alanda da hatırı sayılır bir pazar potansiyeli mevcut, üstelik oda kokuları sıvı, gaz veya katı halde üretilebiliyor. Sektörde rekabet edebilmek istiyorsanız benzersiz, hoş kokular bulduğunuzdan ve ürünlerinizi düzgün bir biçimde paketlediğinizden emin olmalısınız.


 
 

39.Klasör, dosya ve zarf üretimi


Bir diğer düşük bütçeli imalat işi ise klasör, dosya veya zarf üretimi. Bu iş, özellikle de okul,postane vb. binaların yakınında kurulduysa, gelişime son derece müsait  bir iş. Hem sektörde yerim olsun ve kar edeyim, hem yapacağım  iş çok fazla sermaye gerektirmesin diyorsanız, farklı şekil ve boyutlarda klasör, dosya ve zarf üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir.

 

40.Düğme üretimi


Düğmelerin küçük olduğuna bakmayın, farklı boyut, şekil veya renkte düğme üretimi sizi zengin edebilir! Düğmelerin hiç de küçümsenemeyecek bir pazar potansiyeli var, sebebiyse hemen hemen her kıyafetin düğmeye sahip olması. Bu yüzden, eğer aklınızda imalat sektörüne atılma fikri varsa bir düğme fabrikası kurmayı düşünün deriz.

Bu tarz bir işletmeyi büyütmenin yolu ise, kıyafet veya üniforma üretimi yapan fabrikalarla bağlantı kurmaktan geçiyor; unutmayın pazarınızın temelini onlar oluşturacak. Size düşen eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olmak; bu tarz bir işe deneme yanılma yöntemi kullanarak girişmemelisiniz.

 

41.İplik üretimi


Dünya üzerinde ipliklerin kullanılmadığı hiçbir yer yok.Hal böyle olunca da, iplik üretiminin adeta para bastıran bir iş olduğunu söylesek abartmış olmayız.Üretebileceğiniz farklı iplik çeşitleri mevcut: Sicim, halat, kordon, iskalarya vb… Ancak bu tarz bir işe girişmeden önce yeterli sermayeye sahip olup olmadığınız gerçeğini hesaba katmalısınız, çünkü bu iş de sermaye yoğun olarak değerlendirebileceğimiz türden işlerden sayılıyor.


 
 

42.Sabun ve deterjan üretimi


Sabun ve deterjanlar tüm dünya genelinde her saniye satın alınan ev eşyalarından. Zaten eğer ortalığı temizleyecek sabun veya deterjanlar olmasaydı işlerin nasıl sarpa saracağını varın siz düşünün! Neden mi? Çünkü, sabun ve deterjanlar sayesinde etraftaki kiri pası yok edebiliyoruz. Eğer bu işi başarmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, hemen işe atılın deriz.

 

43.Sıvı yağ ve zeytinyağı üretimi


Farklı çeşit yağlarla yemek pişirmeye yanaşmayacak pek çok kişi olacağının farkındayız. Çoğu insan yemeklerini zeytinyağı veya ayçiçeği yağı ile yapmayı tercih ediyor. Durum bu olunca, bu tarz yağların üretimi üstlenen bir kişi hatırı sayılır bir servete sahip olabiliyor.

Bu işe girişmekse elbette ki çocuk oyuncağı değil.Düzgün  bir başlangıç yapmak ve işinizin gelişimine katkı sağlayacak sağlam bir zemin hazırlamak istiyorsanız pek çok faktörü hesaba katmanız gerekiyor. Belirtmekte yarar gördüğümüz diğer noktalar ise, işletmenizin konumunu ve ham maddenizi nereden sağlayacağınızı iyi tespit etmenizin gerektiği.

 

44.Kilit ve anahtar üretimi


İmalat sektöründe son dönemde adeta bir patlama yaşanıyor. Sebebiyse ulaşabildiğimiz bilginin zenginliği, bu bilgi bolluğundan ötürü her Ahmet, Mehmet ve Ali bu işe atılmak istiyor.


 
Siz de tıpkı bu insanlar gibi ticarete atılmak istiyorsanız, kilit veya anahtar üretimi alanını tercih edebilirsiniz. Bu iş oldukça yoğun bir sermaye gerektiriyor, ancak gerçek olan şu ki harcadığınız sermayenin geri dönüşü muhteşem oluyor. Yani, bu tarz bir işin kar getirisi bir hayli yüksek.

 

45.Peruk, saç örgüsü ve postiş üretimi


Güzel görünmenin güzel bir iş alanı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise, siz de kadınların neden her daim güzel görünmek istediklerini anlamaya çalışmak isteyebilirsiniz belki de. Farklı saç stilleriyle güzel görünme fikri kadınlara cazip geliyor. Tam da bu sebepten;  peruk, örgü veya postiş üretimine başlamanız son derece mantıklı bir girişim olacaktır. Bu ticari atılım kadar para getiren başka bir şey düşünemiyoruz, sebebiyse sahip olunan tüketici bolluğu.

 

46.Su tankı ve kova üretimi


Su tankları veya plastik ürünler üretmeye yarayan kauçuk zengin olmanın hızlı bir yolu. Bunun sebebiyse, söz konusu ürünleri günlük olarak temin eden insanların fazlalığı. Bu iş alanı ciddi anlamda geniş bir pazara sahip, ayrıca sektörün nimetlerinden yararlanmanız da mümkün. Tabi tüm bunlar için elbette ki son derece uçuk bir sermayeye sahip olmanız gerekiyor ancak uzun vadede karınız garanti. Halletmeniz gereken bir diğer konu ise, ham maddeyi nereden elde edeceğinizi bulmak olmalı.

 

47.Top üretimi


Top üretiminde pazar potansiyeli bir hayli geniş. Belli bir sporla ilgilenip işletmenizden top satın alacakların dışında yığınlarca insan ürettiğiniz topları satın almak isteyebilir. İmalat sektörüne atılmakta kararlıysanız, bu sımsıkı sarılmanız gereken güzel işlerden bir tanesi.


 
 

48.Fırınlı ocak üretimi


Dünya genelinde, hatta en zengin ekonomiye sahip ülkelerde dahi orta veya düşük sınıf olarak tanımlanabilecek insan grupları yaşıyor. Ocakları en çok kullanan insanların onlar olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Afrika’da fırın kullanım oranı oldukça yüksek ve bu yüksek oran ancak ekonominin durumuyla ilişkilendirilebilir. Fırın üretimi işine başlayarak zengin olma yolunda ilk adımı attığınızı düşünebilirsiniz.

 

49.Sıçrama tahtası üretimi


Sıçrama tahtası üretimine başlamak da bir başka seçenek olabilir.Sıçrama tahtası üretiminin pazar da çözdüğü problemlerden biri de sağladığı sigorta teminatı. Sıçrama tahtaları üretilmeye başladığından beri, insanlar basit düzeyde de olsa bir güvenceye  ihtiyaç duyuyor.Ürettiğiniz bu ürüne ihtiyaç duyacaklar arasında parti veren veya güneşten koruma isteyen insanları sayabiliriz.

 

50.Mürekkep ve kartuş üretimi


Mürekkep ve kartuş imalatı da kazançlı iş fikirlerinden. Sebebiyse yazıcı, bilgisayar gibi bazı makineler için vazgeçilmez bir ihtiyaç olmaları.

Bu tarz bir işe girişmek hatırı sayılır miktarda bir parayı harcamanızı gerektirir.Ancak, eğer işinizin ehliyseniz ve üstün bir çaba harcıyorsanız, işletmenizi çok geçmeden zirveye taşıyabilirsiniz.


 
 

Az Sermayeyle Nasıl Üretim Yapılır?
İmal etmek istediğiniz ürünü seçtiyseniz, bir adım daha ileri gitmenin tam zamanı.Biraz da ürününüzü en düşük bütçeyle üretmenin yollarını konuşalım.

Siz de ürününüzün rekabetçi bir fiyatı olmasını mı istiyorsunuz? O halde denizaşırı üretime var mısınız? Çin’e ne dersiniz?Peki, fabrikayı nereden bulacaksınız? Ya konum, işçiler ve yönetim işleri ne olacak? Araştırmaya ilk nereden başlamalısınız?Aynı soruları  Cubii uygulamasını piyasa sürme sürecinde Fitness Cubed şirketi kurucu ortaklarından Arnav Dalmia da kendisine sordu. Kendisini Çin’de imalata sürükleyen  bu süreç boyunca bakalım neler öğrenmiş:

 

1.Bağlantılarınızı tedarikçiniz olarak değil ortağınız olarak tanımlayın.


Şirketler Çinli imalatçıları ne yapmaları gerektiğini tane tane anlatacakları bir varlık olarak görüyorlar. İşin aslı şu ki, bu kişiler senelerdir bu işin içinde ve ne yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. Bizim için bulunmaz nimet olan şey ise onların yıllardır biriktirdiği bu deneyimden yararlanma şansı bulacak olmamız. Bu nedenle onlara ortağınız gibi davranın, çünkü onlar bir işten kazançlı çıkarsa bu sizin de kazançlı çıkacağınız anlamına  geliyor.

 

2.Çin’e bizzat gidin.


Çin’de iş hayatına atılmada ilişkilerin önemi hat safhada. Ülkeye bizzat yapacağınız bir ziyaretle hem ilişkileri geliştirebilir, hem de ürünlerinizin nasıl bir ortamda üretileceğini gözlerinizle görme imkanı bulabilirsiniz.Dalmia’nın ziyaret ettiği fabrikalardan birinde kümes hayvanları ve çiftlik hayvanları ortalıkta dört dönüyormuş! Kendi ayaklarıyla Çin’e gitmese asla öğrenemeyeceği bir gerçek bu. Şahsen orada bulunmak aynı zamanda hataları yakalamanıza da olanak tanıyor. Örneğin, Dalmia işçilerin paketlemede yanlışlık yaptıklarını fark ediyor: “Seri üretim hattında gezintiye çıkmışken birden gözüme çarpıverdi. İşçiler yanlış renkli ürünleri yanlış kutulara koyup paketleme yapıyordu. Bunu fark etmeseydim yaşanabilecek felaketi hayal dahi edemiyorum!”

 


 
3.Fikri mülkiyetinizi koruyun.


Çinliler başkalarının yaptıklarını taklit etmede son derece yetenekliler. Ürün kimliğinizi korumak, tedarik zincirini kırıp tek bir ortağa bağlı kalmaya mahkum olduğunuz bu düzeni yıkmanızı sağlayabilir. Dalmia’nın anlattığına göre durumun Fitness Cubed için anlamı şu; elektronik, plastik ve metallerin her birini farklı bir fabrikadan alıp bir araya getirilmeleri için bambaşka bir yere yollamak. Böylelikle hiçbir fabrika son ürünün ne olduğunu bilemiyor, dolayısıyla da ürünü kopyalayamıyor.

 

4.Çinli bir bağlantı bulun.


Bir şehrin size sunacaklarını bilen biriyle çalışmak size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda farklı şirketler bulmanıza yardımcı olur ve nasıl ilerlemeniz gerektiği hakkında tavsiye verir. Bu tarz bir insan bulmak istiyorsanız ülkenizdeki diğer şirketlere sorup onlardan isim isteyebilirsiniz. Dalmia için bu şart bir nebze daha kolay sağlanmış, fiziki ürünler üreten birkaç yatırımcısı varmış ve bu kişiler onu bağlantılarıyla tanıştırınca işler halloluvermiş.

 

5.İşlerin rayına oturması için birkaç aylık bir sürece ihtiyacınız olduğunu unutmayın.Sabırlı olun.


“Çalışmak istediğimiz iş ortağına karar verebilmek yaklaşık altı yedi ayımızı aldı” diyor Dalmia. “İlk birkaç ayda bir sürü insanla konuştuk ve farklı şirket yetkilileriyle tanıştık. Kimle çalışacağımıza karar verdikten sonra kalan üç dört ayı da ürünün imalat sürecine ayırdık”

 

İmalat sektörüyle ilgili araştırma yapmak gerçekten de iyi bir fikir. Ancak, işletmenizi açmak ve başarılı bir biçimde işletmek için belli noktalara özen göstermenizde fayda var. İmalat sektörüne atılmanın hafife alınmayacak bir iş olduğunu da kabul etmeniz gerekiyor. Bir kere, başlangıç fonuna duyacağınız ihtiyaç belli. Bu noktada kaynaklarınızı nereden ve nasıl toplayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Banka kredisiyle mi, birikiminizle mi yoksa melek yatırımcılar sayesinde mi masraflarınızı karşılayacaksınız? Karar sizin. Ülkenizde veya Çin’de olması fark etmez, parlak bir gelecek bir adim ötenizde olabilir.











kaynak : yeniisfikirleri.net

Hiç yorum yok