Hemen Oku

İŞ TOPLANTILARI

Bir şirkette uzun süredir çalışıyorsanız ya da yıllardır çalışma hayatında ve  farklı şirketlerde toplantılara katılmışsanız sorun yok.Toplantıya giderken nasıl giyinilir, nasıl davranılır ne yapılır bir fikriniz vardır.Ancak iş hayatında yeniyseniz ve daha önce çok fazla toplantıya katılmamışsanız aşağıda sizin için yazdıklarımı mutlaka okuyun.
Şirket eğitimlerine gittiğimde bu bilgilerden bahsediyorum.Paylaştığım bilgilerin çok işe  yaradığı söyleniyor.Bu yüzden burada herkesle paylaşıp herkesin yararlanmasını istedim.

Şirket, planlama için, iş sonuçlarını paylaşmak için, çalışanlarına eğitimler vermek için bazen de sadece çalışanlarını motive etmek için(özellikle de satış ekibini) toplantı düzenler.Bu iş toplantıları bazen şirketin merkezinde bazen de otel ya da farklı bir mekanda gerçekleşir.
Toplantıya giderken en dikkat edilmesi gereken konu kıyafettir.Doğru olan şirketin toplantı öncesinde çalışanlara e mail yoluyla toplantı bilgilerini ve toplantı planını paylaşmasıdır.Ve mutlaka kıyafetin nasıl olacağı bildirilmelidir.Aksi taktirde herkes farklı bir kıyafet giyer ve ortaya son derece düzensiz başı boş bir görüntü çıkar.

Farklı birşey söylenmedikçe iş toplantılarına hafta içi gidiliyorsa formel kıyafet giyilir.Yani resmi kıyafet.Takım elbise,gömlek,kravat,rugan ayakkabı.(mümkün olduğunca siyah tercih etmeyin, çünkü siyah gece rengidir.Kokteyl, balo ya da gece gerçekleştirilen organizasyonlarda siyah giyilir.)

Hafta sonu ise toplantı günü, business casuall giyinilir.Yani kanvas ya da keten pantolon, gömlek ve isteğe bağlı V yaka kazak ya da ceket.Ayakkabı tercihi spor ve abartılı renkli ayakkabılar dışında olmalıdır.

Eğer şirket rahat giyinin derse smart casuall tercih edilir.Yani diğer pantolon seçeneklerine kot pantolonda dahil edebilirsiniz.Ama yamalı, yırtık, sökük ve düşük bel kesimli olmamak şartıyla.Yine gömlek seçeneğinin yanı sıra Polo yaka tişört giyilebilir.

Toplantı rahat bir ortamda olsa bile tavsiyem, günlük sakal traşı olmanızdır.

Yukarıdaki bilgilere dikkat etmenizi öneririm.Çünkü iş toplantılarında herkes birbirini çok iyi gözlemler.Özellikle de yöneticiler.

Toplantılar kendinizi şirketinizde yöneticilere gösterebileceğiniz mükemmel ortamlardır.İyi bir intiba önce dış görünüşünüzle başlar.Sonra da toplantıya katılımınızla devam eder.

Gösterin kendinizi..

Hiç yorum yok