Hemen Oku

BAŞARILI BİR SOKAK SATICISI

Bu yazımda Arnavut ciğeri yapan ve satan Ciğerci Naci'den bahsedeceğim.Amacım Naci Usta'nın reklamını yapmak değil.Amacım adını markalaştırmış bir sokak satıcısının yarattığı farklardan bahsetmek.

Ciğerci Naci, Ankara'da ikamet eden ve genellikle Çankaya sınırlarında servis yapan bir ciğerci.Sanmayın ki bir restaurantı var ve insanlar oraya onun ayağına gidiyor.Tam tersine Naci ustanın sabit bir yeri yok.Bir kamyonetin üstünde yapıyor işini.

Nasıl mı?Şöyle; Siz herhangi bir yerden Naci Usta'yı arıyorsunuz.Eğer verdiğiniz sipariş onun  için yeterli miktarda ise Ciğerci Naci, Kamyonetini size doğru sürüyor, kamyonetin üstüne çıkıyor ve başlıyor yardığı ekmeklerin içini ciğerle, soğanla, acı biberle doldurmaya.Sonra diğer siparişlere gidiyor.Bazen de gittiği yerde biraz bekliyor ve mutlaka birileri gelip, Naci ustadan ciğer alıyor.



Yani işler tıkırında.Peki nasıl oluyor bu işlerin yoğunluğu.Naci usta, kendisi için çalışan ücretli personelleri olmamasına rağmen, her işi kendi yapıyor.Her işe yetişiyor.Benim hatırladığım kadarıyla 15 yıldır Naci usta Ankara'da bu işi yapıyor.

Naci usta'ya da başarıyı getiren en önemli unsurların başında işini sevmesi geliyor.Ayrıca adını marka yapmış bu kişi, son derece prensipli birisi.Belli bir siparişin altında servise çıkmıyor.

Belki de en önemlisi bu kadar yıldır lezzetinden hiç taviz vermemesi.Ankara'lılar yıllardır "Alo Ciğerci Naci" diye  telefona sarılıyorsa, mutlaka bir bildikleri vardır.

Demek ki başarılı olmak için işimizi severek yapacağız, kalitemizden asla taviz vermeyeceğiz.

Hiç yorum yok