Hemen Oku

Hayatınızı Kolaylaştıracak Uygulamalar

Hem iş hayatımızı hem de sosyal hayatımızı kolaylaştıracak uygulamaların yüklemesi çok kolay ve gerçekten kullanımları da çok pratik.

Elimizdeki telefonun, yalnızca birilerine ulaşmak için kullanılmadığı bir çağdayız. Hal böyle olunca teknolojinin verdiği her nimetten yararlanma vakti. Günlük hayatın koşuşturması sırasında, hayatımızı kolaylaştıracak uygulamaları sizlerle paylaşıyorum.


Mint

Mint, finans uygulamaları içerisinde, tüm banka hesaplarını, kredi kartlarını ve hareketlerini tek bir uygulamada bir araya getirerek kullanıcılarına kolaylık sağlamayı amaçlayan bir uygulama. Aklınıza gelebilecek tüm finansal harektlerinizi tek bir uygulamayla yönetirken aynı zamanda, gelir/gider yönetimi imkanı da sunuyor.

Trello

İş hayatında proje yönetimi ve ekip çalışması için harika bir hizmet sağlayan bir uygulamadır. Projeleri oluşturup istediğiniz üyeye istediğiniz projeyi atayabilirsiniz. Daha sonra da hangi üyenin hangi işi yürüttüğünü görebilir kendi  işleriniz için hatırlatma oluşturabilirsiniz. Bunun yanında bitmiş ya da devam eden projelerinizi raporlayabilirsiniz. Bu uygulama özellikle de henüz kendine bir panel oluşturamamış startuplar için çok kullanışlıdır. Hem android hem iOS  hem de Windows üzerinden kullanabilirsiniz. Benzer uygulama: Asana

Epicurious


Epicurious aslında bir yemek tarifi uygulaması. Ancak güzel yanı şu ki size; evinizde olan malzemeleri seçip, elinizdeki malzemelerle yemek yapma imkanı tanıyor. Ya da o gün yemek istediğiniz özel bir 'mutfak' varsa seçiminizi yapıp, size önerilen tarifler arasından midenize güzel geleni de yapabilirsiniz.

Evernote

Şu ana kadar duymamış olmanız, neredeyse imkansız ancak duymayanlar için Evernote, yoğun iş temposuna sahip kişiler için hayat kurtarıcı bir uygulama. Evernote, kullanıcıların yazdıkları notları bulutta saklayarak, akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan erişim imkanı sağlıyor. Notlarınıza ses, video ve görüntü ekleyebilir, uygulamayı takviminizle senkronize edebilirsiniz.


ScreenMeet


Telefonunuzun ekranını uygulamadaki hesabınızın verdiği link ile başkalarıyla paylaşabilir ya da kendiniz masaüstünden telefonunuzun ekranını görüntüleyebilirsiniz. Peki bu uygulama iş hayatınızı nasıl kolaylaştırır? Diyelim ki bir toplantıya gittiniz. Marka tanıtım sunumlarınızı ya da sunacağınız raporları, analizleri yanınızda bilgisayar ya da flash disk taşımadan tek tuşla yansıtabilirsiniz. Bunun dışında ekranınızı birden fazla kişi ile paylaşarak online toplantılar düzenleyebilirsiniz. Benzer uygulama: TeamViewer

Last Pass

LastPass, “Hatırlamanız gereken tek şifre” sloganıyla karşımıza çıkıyor ve şifrelerinizi güvenli bir şekilde platformda saklamanızı sağlıyor. İnternet üzerinde birçok yere kaydoluyor ve bu yüzden de günden güne hatırlamamız gereken şifre sayısı artıyor. Last Pass ise tam bu noktada devreye giriyor ve güvenli şifreler oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Bundle

Bundle, Türk bir girişimin meyvesi. Tükiye'nin en sevilen haber uygulaması olan Bundle, tercihlerinize göre tüm sıcak gelişmeleri anlık bildirimlerle cebinize gönderiyor. Ve böylelikle gündemi takip ederken onlarca siteye göz atmak yerine, okumak isteyebileceğiniz tüm haberler ayağınıza geliyor.

Storytel

Türkçe sesli kitap uygulaması Storytel; dünyanın her yerinde, günün her saatinde yanınızda. Cihazınıza indirdiğiniz sesli kitapları, internet bağlantısına ihtiyacınız olmadan dinleyebilir ve binlerce kitaba uygulama üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

IFTTT

Bu uygulama ile online yapacağınız birçok işlemi senkronize edebilir ve bu sayede zaman kazanabilirsiniz. Bunun yanında Applet adı verilen yönergelerle günlük işlemlerinizi otomatik hale getirebilirsiniz. Birkaç örnekle açıklamak gerekirse Twitter ve Facebook hesaplarınızı senkronize edebilir. Facebook’ta etiketlendiğiniz fotoğrafları otomatik olarak telefonunuza kaydedebilir. İş yerine vardığınızda telefonunuzu anında sessiz moda alabilir. Her şarjınız azaldığında telefonunuzun otomatik olarak istediğiniz bir kişiye mesaj atmasını sağlayabilir. Bunlar gibi birçok işlemi bu uygulama sayesinde hiç zaman harcamanıza gerek kalmadan kişiselleştirebilirsiniz. Uygulamanın tek sıkıntısı diğer pek çok uygulama gibi maalesef Türkçesinin olmamasıdır.

Sworkit

Günlük hayatın koşuşturması sırasında, bazen kendimize zaman ayırmayı unutuyor ve kendimizi ihmal ediyor. İşten eve döndüğünüzde, gözünüzde büyüyen spor salonu yolları, Sworkit uygulamasıyla birlikte ortadan kalkıyor. Çünkü uygulama size evde spor yapma imkanı sunuyor. Boş vaktiniz kadar zaman seçebildiğiniz uygulama, benzerlerinden deneyimli eğitmenleri sayesinde ayrışıyor.

CamScanner

Çağımızın küçük gibi görünen ama aslında büyük sorunsalı: Dosya aktarımı. CamScanner, bu konuda size büyük bir kolaylık sağlıyor.  Fotoğrafını çektiğiniz belgenin sınırlarını otomatik olarak algılayabilen uygulama, dökümanınızı kolayca düzenlemenizi ve istediğiniz formatta kaydederek karşı tarafa aktarmanızı sağlıyor.

SleepCycle

SleepCycle harika bir uyku analiz uygulaması. Uygulama, koynunuzda yatan telefon sayesinde sizi uyandırmak için uykunuzun en hafif olduğunu anı belirliyor. Yani yataktan kazınarak kalkmak derdine son. Bir de bonus var: Bu app ile verilerinizi gündüz de test edebilirsiniz. Uykunuz ne kadar derin ya da ne kadar rahatsız; artık analizi kolay.

To do list

Todoist'in mottosu 'Hayatı düzenle, ardından tadını çıkar.' Ve vaadini yerine getiriyor. Tek bir yerde her şeyin takibinde olmanızı ve işleri halletmenizi sağlayarak bu süreci daha huzurlu atlatmanıza yardımcı oluyor. Kolay kullanımı ve temiz arayüzüyle Todoist rakipleri arasından sıyrılıyor.

HelloSign

HelloSign, uzaktan belgelerinizi imzalamak için kullanabileceğiniz hayat kolaylaştıran bir uygulamadır. Mesela tatile çıktınız ya da işiniz gereği sıklıkla seyahat etmeniz gerekiyor. Siz ofiste değilken imzalamanız gereken belgeleri telefonunuzun dokunmatik ekranı sayesinde nerede olursanız olun kolaylıkla imzalayabilirsiniz. Böylece yazıcı bulup belgeyi çıkartıp imzaladıktan sonra tarayarak geri gönderme yükünü omuzlarından atmış olursunuz. Benzer uygulama: SignEasy
hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalar

AppBlock

İş yerindeyken ya da yapacağınız girişim üzerine kafa yorarken dikkatinizi dağıtabilecek birçok şey vardır. İster istemez Twitter’a, SnapChat’e bakmak için, Messenger’da, WhatsApp’ta gelen mesajlara cevap vermek için eliniz telefona gider ve farkında olmadan saatler harcarsınız. AppBlock gibi uygulamalarla belirlediğiniz süreler boyunca belirlediğiniz uygulamaları bloke edebilirsiniz. Bu sayede iş için ayırdığınız zamanı verimli geçirmiş olursunuz. Ayrıca AntiSocial ve RescueTime gibi uygulamalarla internette neye ne kadar zaman harcadığınızı görebilir, buna göre hangi sitelerin ve uygulamaların dikkatinizi dağıttığını keşfedebilirsiniz. Benzer uygulama: Freedom

Hiç yorum yok