Home
/
Araştırma
/
Verimlilik
/
Zaman Yönetimi
/
Kültür Bakanlığı ISBN Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır?
Kültür Bakanlığı ISBN Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır?
Kullanıcı Girişi
Genel Müdürlüğümüzce verilen hizmetlere erişim için kullanıcı doğrulama yöntemi olarak e-Devlet Kapısı kullanılmaktadır.
Eğer halen bir e-Devlet kullanıcı hesabına sahip değilseniz e-Devlet bağlantısından edinebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı ile erişim sağlamak için "e-Devlet ile Giriş" butonunu kullanabilirsiniz.
e-Devlet Kapısının sunmuş olduğu giriş yöntemlerinden birini seçerek giriş yaptığınızda Genel Müdürlüğümüzce verilen hizmetlere erişebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı ile ilk defa giriş yaptığınızda hangi bilgilerin Genel Müdürlüğümüzce verilen hizmetlere aktarılacağına dair bilgi ekranı gelecektir. "Onayla" diyerek hizmetlere erişebilirsiniz.
Genel Müdürlüğümüzce verilen hizmetlere erişmek için ilk defa giriş yaptığınızda "Eposta" ve "Cep Telefonu" bilgilerinizi doldurmanız beklenmektedir. Tarafınızla kurulacak iletişim bu bilgiler üzerinden yapılacağı için bilgilerin doğru ve erişilebilir olması son derece önemlidir. Bu bilgileri doldurmadan hizmetlere erişemezsiniz. Bu bilgilerde değişiklik olması halinde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.
Bilgileri doldurup/güncelleyip "Kaydet" butonuna bastıktan sonra forma girilen eposta adresine bir aktivasyon mesajı gelecektir. Bu mesajda yer alan aktivasyon linkine tıklayarak kullanıcı hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.
Yetki Başvurusu
Kullanıcı aktivasyonundan sonra halen faaliyet gösteren bir yayımcı adına işlem yapabilir ya da yeni yayımcı başvurusu yapabilirsiniz.
Bir yayımcı adına işlem yapabilmeniz için öncelikle o yayımcı adına yetkiye sahip olmanız gerekir. Bu yetkiyi iki şekilde alabilirsiniz.
İlk olarak eski sistemde var olan kullanıcı adınızı ve şifrenizi bu işlem için kullanabilirsiniz, herhangi bir onay gerektirmeden yetki ataması gerçekleşecektir.
Eğer kullanıcı adınızı ve şifrenizi hatırlamıyor iseniz sahip olduğunuz yayına ait ISBN ya da ISSN bilgilerinden herhangi birini kullanabilirsiniz, bu işlem sonrasında sizin için oluşacak olan yetki talep formunu indirmeniz, imza/kaşe yaptıktan sonra tarafımıza göndermeniz beklenecektir. Form tarafımıza ulaştıktan sonra yetki talebiniz onaylanacaktır.
Sizin için oluşturulan formu indirdikten sonra Yayımcı (Yayınevi sahibi, Kurum Müdürü/Başkanı vs.) tarafından imza/kaşe yapılan formu taradıktan sonra menüde "Yayımcı İşlemleri" altında yer alan "Yetkili Başvuru Listem" altında, ilgili yayımcı için yer alan kaydın karşısında yer alan mavi simgeye tıklayarak yükleyebilirsiniz. Form tarafımızdan incelenip, uygun bulunduğu takdirde onaylanacaktır.
Eski sistemde yer alan kullanıcı adı ve şifreniz yardımı ile ya da ISBN/ISSN yardımıyla oluşturacağınız yetki talep formunun onaylanması ile adına yetki almış olduğunuz yayımcı için işlem gerçekleştirebilirsiniz.
Yayımcı Başvurusu
"Yayımcı İşlemleri" menüsünde yer alan "Yeni Yayımcı Başvurusu" bağlantısını kullanarak istediğiniz an yeni bir yayımcı başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.
Bu işlem için tarafınızdan herhangi bir evrak istenmeyecektir.
Açılan "Yeni Yayımcı Başvurusu" ekranından ilk olarak başvurusunu yapacağınız yayımcı türüne karar vermeniz gerekir.
Bu form ile aşağıdaki listede yer alan türlerde yayımcı başvurusunda bulunabilirsiniz.
- Yayınevi (Firma, Şirket, Şahıs firması vs.)
- Odalar / Birlikler
- Belediye
- Dernek
- Üniversite
- Kamu Kurumu
- Vakıf
- Yazar Yayımcı (Gerçek Kişi)
"Yazar Yayımcı (Gerçek Kişi)" olarak yayımcı başvurusu yapmak istediğinizde herhangi bir ek bilgiye gerek duymadan sadece kimlik bilgileriniz ile başvuruyu tamamlayabilir ve yayın başvurusunda bulunabilirsiniz.
Diğer 7 türdeki yayımcı başvurusu için başvuru sırasında "Vergi Numarası" bilgisinin girilmesi istenecektir. Vergi numarası ile yayımcınıza ait bilgiler vergi dairesinden çekilecek, sizin fazladan bilgi girmenize gerek kalmayacaktır. Vergi numaranızı girdikten sonra "Bilgilerimi Getir" butonuna basmanız yeterlidir. Marka adınız Hukuki adınızdan farklı ise güncelleyebilirsiniz.
"Kamu Kurumu", "Belediye" ve "Üniversite" türünde bir yayımcı başvurusu yapmak istediğinizde vergi numarasına ek olarak DETSİS numaranız da istenmektedir. DETSİS numaranızı kaysis.gov.tr den öğrenebilirsiniz.
Vergi Numarası
Yayımcınıza ait hukuki ad, adres bilgileri ve ISBN başvurusunda zorunlu olan yayımcı sertifika bilgileri vergi numarası üzerinden sorgulanacağı için bilginin doğru girilmesi önemlidir.
DETSİS Numarası
"Kamu Kurumu", "Belediye" ve "Üniversite" türünde bir başvurusu sırasında girilen DETSİS numarası doğru girilmesi başvurusunu yapmış olduğunuz yayımcının Teşkilat Şemasında nerede yer alması gerektiğinin tespiti için önemlidir.
Yayımcı Seçme
Eğer sadece bir yayımcı için yetkili iseniz doğrudan o yayımcı için işlem gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu durumda sağ üstte yazan isminizin hemen sol tarafında adına işlem yaptığınız yayımcı adı yer alacaktır.
Birden fazla yayımcı için tarafınıza yetkilendirme yapıldı ise önce hangi yayımcı için işlem yapacağınız seçmelisiniz. İşlem yapacağınız yayımcıyı seçmek için önce sağ üstte yer alan adınıza sonra açılan listeden "YAYIMCI SEÇ" bağlantısına tıklayınız.
Açılan yayımcı seçme formu ekranında adına işlem gerçekleştirmek istediğiniz yayımcıyı seçtikten sonra hemen altında yer alan "SEÇ" butonuna basınız.
Adına işlem yapacağınız yayımcıyı seçtikten sonra artık o yayımcıya geçmişte gerçekleştirilen yayın (ISBN/ISSN) başvurularını görüntüleyebilir, yeni başvurular yapabilir ve başvuru aşamasındaki yayınlarınızı takip edebilirsiniz.
Yetkili Kullanıcı Ekleme
Bir yayımcı için birden fazla yetkili tanımlanabilmektedir.
"Yayımcı İşlemleri" menüsü altında yer alan "Yayımcı Yetkili Listesi" butonuna tıklayınız.
Gelen listede ilgili yayımcı için var olan yetkililerin listesine erişebilirsiniz. Buradan isterseniz var olan yetkili kullanıcıların yetkilerini kaldırabilirsiniz. Yeni bir yetkili eklemek için "Yeni Yekili Ekle" butonuna basınız.
Gelen formda ilgili yayımcı adına işlem yapabilmesi için yetki vermek istediğiniz kişinin T.C. Kimlik Numarasını, Adını ve Soyadını giriniz. T.C. Kimlik Numarası ile Ad, Soyad bilgisinin uyuşuyor olmasına dikkat ediniz. Bu işlemden sonra eklediğiniz kişi sizin gibi ilgili yayımcı için işlem yapabilecektir.
Kültür Bakanlığı ISBN Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır?
Reviewed by Hüseyin Erenler
on
Nisan 28, 2020
Rating: 5
Hiç yorum yok