Hemen Oku

Dünyanın En İyi Pazarlamacıları

Dünyanın En İyi Pazarlamacıları

Pazarlama dünyasının dehaları

Pazarlamacı olmak, öyle düşünüldüğü kadar kolay değil. Pazarlamacı olunmaz, pazarlamacı doğulur desek yeridir hatta. Çünkü bazı insanların ticaret ve pazarlama üzerine becerileri çok gelişmiştir. Bunun için yaratılmışlardır adeta. Pazardaki fırsatları görebilen ve bunları doğru şekilde kullananlar, emekleri sonucunda da elbet başarıya ulaşmışlardır. Kolay pes etmemek, hırslı olmak ve zekâyı doğru şekilde kullanmak ne kadar önemliyse, çağın gerektirdiklerini iyi analiz etmek ve teknolojiden geri kalmamak da o derece önemli. Öyleyse, yaptıkları işlerle oldukça dikkat çeken ve takip edilmesi gereken yedi pazarlama dehasının başarılarına bir bakalım.


1- Keith Weed
Forbes’un 2017 Dünyanın En Etkili Pazarlama Şefleri listesinde birinci sırada yer alan Keith Weed, gıda ve bakım ürünleri üreten dünyanın en büyük şirketlerinden Unilever’in pazarlama sorumlusu.

Liverpool Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alan Weed, 1983’te Unilever’de pazarlama sorumlusu olarak rol alana kadar da bu mesleği icra etti. Unilever bünyesine katıldıktan sonra İngiltere, Fransa ve ABD’de genel yönetim ve pazarlama alanında aktif rol aldı.

Sürdürülebilirlik konusuna önem veren ve bunu iş dünyasına entegre etmeye çalışan Weed, Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’nın yaratılmasına ön ayak oldu. Weed’in sürdürülebilirlik ve ekonomik büyümenin birlikte ele alınması hakkında 2014’te yaptığı bir TED konuşması da mevcut.


2- Linda Boff
Eylül 2015’ten beri General Electric Company Pazarlama Müdürü olan Linda Boff, 1 Mayıs 2016’dan bu yana da General Electric Company Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Forbes’un 2017 Dünyanın En Etkili Pazarlama Şefleri (CMO) listesinde dördüncü sırada yer alan Boff, General Electric’in dijital pazarlama stratejilerini yönetiyor ve yenilikçi içeriklerle şirketin ticari alandaki etkisini artırıyor.

Daha önceleri Citi Group ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi gibi başka büyük medya ve pazarlama ajanslarının sorumluluğunu da üstlenmiş olan Boff, halihazırda Ulusal Reklamcılar Derneği’nde de direktör olarak görev alıyor. Boff, 2016 yılında Matrix İletişimde Kadınlar Ödülü’ne ve şirketiyle beraber daha birçok ödüle layık görüldü.


3- Seth Godin
Amerikalı yazar  Seth Godin’in pazarlama, iş yönetimi, büyüme ve liderlik gibi konularda çok satan kitapları bulunuyor.

Pazarlama ve iş dünyasında oldukça ilgi gören kitapları, dünyanın birçok ülkesinde çok satanlar listesine girdi ve 35 dile çevrildi. “Free Prizes Inside” adlı kitabı ise Forbes tarafından 2004’te yılın en iyi iş kitabı seçildi.





4- Guy Kawasaki
Japon asıllı Amerikalı yazar ve iş danışmanı Guy Kawasaki, Garage Technology Venture ve Alltop.com’un kurucuları arasında yer alıyor. Kawasaki, 1995 – 1997 yılları arasında da Apple’da çalışarak Macintosh pazarının büyümesini ve müşteri kitlesinin kemikleşmesini sağladı.

Pazarlama, girişimcilik ve rekabet gibi alanlarda yazdığı kitapları tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen Kawasaki’nin çok satan kitaplarından bazıları şöyle: Büyüleme, Sosyal Medya Sanatı ve Rakiplerinizi Çıldırtmanın Yolları.



5- Gary Vaynerchuk
Rus asıllı Amerikalı Vaynerchuk, girişimci ve yazar. New York merkezli VaynetMedia ve VaynerX adlı dijital hizmet ajanslarının CEO’su ve kurucu ortağı olan Vaynerchuk’un, 2015’te başlayan ve bir iş adamı olarak hayatının anlatıldığı DailyVee adında bir YouTube belgesel dizisi de bulunuyor.

Videolar, VaynerMedia’da yapılan toplantıları ve röportajları göstermek ile özellikle sosyal medya pazarlamacılık stratejilerini anlatmak amacıyla canlı olarak kaydediliyor.


6- Neil Patel
Crazy Egg, Hello Bar ve KISSmetrics’in kurucuları arasında yer alan Neil Patel, dünyanın en iyi çevrimiçi pazarlamacılarından biri olarak görülüyor. Entrepreneur Magazine tarafından da dünyanın en parlak yüz şirketinden birinin kurucusu olarak da değerlendirilen Patel, şimdiye kadar Amazon, NBC, HP ve Viacom gibi şirketlerin gelirlerinin artmasına da yardımcı oldu.

Patel, eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından da 30 yaşın altındaki en iyi 100 girişimciden biri olarak gösterilmişti.



7- Mari Smith
Facebook Pazarlama Uzmanı olan Mari Smith, aynı zamanda bir sosyal medya lideri. Smith, iş dünyasında markalara, kanıtlanmış sosyal medya pazarlama stratejilerini nasıl entegre edeceklerini ve nasıl kullanacaklarını öğreterek kârlarını artırmaları konularında yardımcı oluyor.

“Facebook’un Kraliçesi” olarak anılan Smith, pazarlama konusunda dünyanın önde gelen uzmanları arasında yer alıyor. IBM tarafından dijital pazarlamayı şekillendiren yedi kadından biri olarak gösterilen Smith’in “The New Relationship Marketing” ve “Facebook Marketing: An Hour A Day” adında iki de kitabı bulunuyor.





kaynak:mediacat.com

Hiç yorum yok