Hemen Oku

SATICI

Satış dünyanın en eski mesleklerinden biridir.Düşünün ki taş devrinde bile insanlar takas usulüyle birbirlerine dolaylı da olsa birşeyler satıyordu.

Satış bir hayat tarzıdır.Eğer doğru tekniklerle yapılırsa dünyanın en kolay ve en kazançlı mesleğidir.Yanlış yapılırsa da  dünyanın en çekilmez, en stresli ve zor işidir.


Satıcının enerjik, motive, hırslı, sosyal, yeniliklere açık, sürekli başarma duygusu içinde olması  ve dürüst çalışması gerekir.Eğer satışcıysanız kendinizi sürekli geliştirmeli ve motive etmelisiniz.

Eksik yönlerinizi bulup, üstüne gitmeli ve o eksikliği gidermelisiniz.Aynı şekilde güçlü yanlarınızı da tespit etmeli ve bu iyi yanınızı daha da çok kullanmalısınız.

Bir satıcının sosyal hayatındaki inanç, tutum ve davranışları iş hayatına da yansır ve etkiler.Bu yüzden kitap ve gazete okumalı, gündemden haberdar olmalısınız.Sosyal aktivitelere katılmalı yeni insanlarla tanışmalısınız.Kimin nerede ve nasıl karşınıza çıkacağını bilemezsiniz.

Satıcı karşısındaki insana güven vermelidir.Bunca yıldır satışçıyım ve belki de öğrendiğim en önemli şey budur.Güven.Müşteri size güvenmeden kendisiyle ilgili hiçbir şey anlatmaz, fazla konuşmaz ve sizinle iş yapmaz.Müşteri size güvenirse birçok olumlu gelişme ard arda gelir.Tüm ilişkilerin temelinde güven duygusu vardır.Sadece iş hayatında değil, özel hayatımızda da böyledir.Eşiniz size güvenmeseydi evlenirmiydi?

Satıcı, ısrarcı ve takipçi olmalıdır.Satış işinde yüzlerce kez reddedileceksiniz ama asla vazgeçmeyin.Başarılı satışçıların görüşmelerdeki başarı oranı %33 dür.Yani yüz görüşmeden 33 ünde başarılı oldukları görülmüştür.

Müşteri düzenli ziyaret edilmek ister.Ziyaretlerinizi düzenli periyotlarda gerçekleştirin.
İyi bir satıcı kendisine hedefler koyar.Mantıklı ve ulaşılabilir hedefler.Bu hedefler şirketin verdiği satış hedeflerinin dışında sizin kendinize verdiğiniz hedeflerdir.Hedefi tuttuğunuzda ya da güzel bir satış yaptığınızda mutlaka kendinizi ödüllendirin.

Son olarakta mutlu ve huzurlu çalışmak istiyorsanız inandığınız şirkette çalışın.İnandığınız şirkette inandığınız ürün ya da hizmeti satın.

Emin olun daha başarılı olursunuz.


Hiç yorum yok