Hemen Oku

İŞ PLANI

Bugününüzü planlayın, yarınınızı planlayın, bir sonraki haftayı planlayın.bir sonraki aya bırakacağınız işler varsa bunları da planlayın.Kısacası iş hayatınızı planlayın.Bugün, yarın ve sonraki gün ne yapacağınızı bilin.


Plan hayatınızı düzene sokar, daha disiplinli, daha verimli çalışmanızı sağlar.Müşterilerinizin ve iş yaptığınız insanların gözünde saygınlığınızı arttırır.Ve kaçınılmazdır ki başarınızı da arttırır.
Plan, size çok önemli bir şey daha kazandırır : ZAMAN.Günümüzde en değerli şey zamandır.Ama biz bunu çoğunlukla fark etmeyiz.

Özellikle birebir müşteri görüşmeleri yapan satış temsilcisi arkadaşlarım lütfen iyi bir iş planı hazırlayın.Hazırlayacağınız ziyaret planında en önemli şey ziyaret noktalarınızın birbirine yakın olmasıdır.Mümkün olduğunca aynı semt ya da birbirine çok yakın semtleri aynı gün içine planlayın.Hem zaman kazanır hem de daha az yorulmuş olursunuz.

İyi hazırlanmış bir iş planı size yine çok önemli bir değer daha katar : MOTİVASYON.Bu yüzden şirketler satış temsilcilerinden plan yapmalarını ister.İşe kendini hazırlaması ve iş motivasyonunun artması için.

Hüseyin Erenler

Hiç yorum yok