Hemen Oku

ASLINDA KÖTÜ İNSANLAR DEĞİLİZ

   Yıllaaaaaar önce orta okuldayken, sanırım orta üçüncü sınıfta arkadaşlarımla ilgili birşey fark etmiştim.Bire bir konuşurken oldukları gibiydiler.Samimi, ilgili ve iyiydiler.Ama toplum içinde durum biraz daha değişiyordu.Yanımızda iki üç kişi olduğunda, daha alaycı, daha eşek şakası yapmaya müsait, daha bir dedikoducu ve ne bileyim işte daha daha oluyorlardı.
   Daha sonra kendimi gözlemlemeye başladım.Aaa meğerse bende öyleymişim.Yani hepimizin davranışları toplum içinde değişebiliyor.Topluluk oluşturduğumuzda daha sakin, daha kontrollü olmalıyız.Çünkü insanlar birbirlerinden etkilenirler.
   Bir kişi düşünün normalde çok sakin, akıllı, sabırlı, az konuşan.Bu kişi maça gidiyor ve tanınmaz halde agresifleşebiliyor.Sebebi hırçın ve kontrolsüz insanların tahriklerine kapılması.Askında o insanlar ona telkinde bulunmuyor şöyle bağı,  böyle küfür et diye.Ama dediğim gibi insanlar birbirlerinden etkileniyorlar.
 Bu varsayımdan yola çıkarak topluluk içinde daha kontrollü olmalıyız.
Ülkemizde maalesef futbol artık sonuna "terörü" kelimesiyle anılmaya başlandı.Hele hele birde büyük takımların karşı karşıya geldiği derbi maçlarında.
İnsanlar ölüyor, yaralanıyor ve ortaya çıkan savaş manzaraları inanılmaz boyutta çirkin.Küfürlerden hiç bahsetmek bile istemiyorum.
   Uzun lafın kısası, lütfen sinirlerimize hakim olalım.Sadece belli yerlerde değil her zaman her yerde.
Kimseye karşı önyargılı olmayalım.Şöyledir böyledir diye yorum yapmak  kolaydır.
Hiç kimse kötü değildir.Herkes bir şansı hak eder.Kötü düşündüğünüz bir insana bir şans verdiğinizde göreceksiniz ki o insan aslında o insan değilmiş..

Hiç yorum yok