Hemen Oku

TATİL GÜNLERİ

   Tatil günleri demek işe ara vermek, mola vermek demek ve insanların kendilerine zaman ayırması demektir.Bu yüzden tatil günlerini anlamıyla yaşamak gerekir.

Tatil günlerinde yani cumartesi pazarları, resmi tatiller, izin aldığımız yaz tatillerinde günlerimizi çalışarak değil, dinlenerek ve sevdiğimiz şeyleri yaparak geçirmeliyiz.


Bazı insanlar sürekli çalışma eğilimindedir.Hergün her ortamda.Bir zamanlar bende öyleydim, ta ki tatil günlerinin gerçekten de ne anlama geldiğini anlayana kadar.

Tatil gününde kendinize bir şans tanıyın.Uykunuzu iyi alın ama çok geç saatlere kadar uyumayın.Yoksa hem günü yemiş olursunuz hem de günün geri kalan kısmında kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.Güzel bir kahvaltı yapın acele etmeden rahatça.Bir yandan da açın gazetenizi okuyun.Eşinizle, annenizle, kardeşinizle,arkadaşınızla ya da kim varsa yanınızda onunla sohbet edin.

O gününüzü sevdiğiniz bir şeyler yaparak geçirin.Sevdiğiniz insanların yanında geçirin.Yani iyice deşarj olun.Aksi taktirde iş hayatında yaşadıklarınızı üzerinizden atamaz sürekli dolarsınız.Bu da geçici ya da kalıcı sağlık sorunlarına yol açar.Neyse benim uzmanlığım sağlık değil.

İnsanın sevdikleriyle vakit geçirmesi her anlamda önemli.Sevgi ve mutluluk paylaştıkça artar.Onlardan aldığımız pozitif(yüksek) enerji bizi hayata bağlar, motive eder, rahatlatır ve güçlendirir.

O zaman ne yapıyoruz?Tatil günlerini işimize değil kendimize ve sevdiklerimize ayırıyoruz.
Bu durum işimizde ki başarımızı ve iş motivasyonumuzu da arttırır.
Pazartesiler de kabus olmaktan çıkar.Bu yazıyı güzel bir pazar sabahı yazıyorum.Bu yüzden günün anlam ve önemine uygun bir resim koymak istedim.
Herkese iyi pazarlar..

Hiç yorum yok