Hemen Oku

EKİP UYUMUNA ÖZEN GÖSTERİN

   Sizin satışta ki başarılı iş sonuçlarınız kadar ekip arkadaşlarınız ve yöneticilerinizle olan ilişkileriniz de o kadar önemlidir.Hiç kimse uyumsuz, şikayetçi ve muhalif kişileri sevmez.Sepetteki çürük elma gibi görür.Demek istediğim şey sakın yanlış anlaşılmasın.Her şeye tamam deyin, kim ne derse peki deyin, fikirlerinizi söylemeyin demiyorum.Sadece ekiple uyumlu olun diyorum.Tabii ki doğrularınızı ya da size yanlış gelen bir durumu söylemelisiniz.Ama her şeyin bir üslubu vardır.Doğru zaman da doğru kişiyle konuşun.

   Ekiple ilgili çok önemli bir konu da dedikodudur.Dedikodudan uzak durun.Dedikodu yapan kişilerden de uzak durun.Dedikodu iş akışını bozan, insanları birbirinden soğutan hatta ilişkileri koparan son derece negatif bir durumdur.Gerçekliği ispat edilmemiş, tamamen birilerinin hayal dünyasının sonuçları da olabilir.En iyisi gözünüzle gördüğünüz kulağınızla duyduğunuz şeylere inanın.
Dedikodu ilk başlarda baldan tatlı gelir.Ama zamanla motivasyonunuzu düşürür ve inancınız kırılır.Dedikodu dönen şirketlerde genel başarı da düşebilir.
   
   Dedikoduya hiç izin vermeyen dünyanın en başarılı şirketlerinden birisi  Apple”dır.Apple’de gizlilik esastır.Hiç kimse bir birinin, başkalarının ve departmanların hakkında konuşmaz.Herkes sadece kendi işini bilir ve sadece kendi işiyle meşguldür.Bu sadece bir örnek.Bunun gibi onlarca firma örneği daha verebilirim.
Uzun yıllar çalıştığım uluslararası bir şirkette bizim de dedikoduyla ilgili yaşadığımız çok sıkıntılı günler olmuştu.Öyle ki mesai saatlerinin dışına bile çıkmıştı.Hepimiz bir birimize şüphe ile bakıyor, doğru düzgün çalışamıyorduk bile.Çünkü dedikodu sinsilesinin içine bazı yöneticilerimiz de dahil olmuştu.Sonunda da bir çok insan işinden oldu.

   Kim ne derse desin, siz sadece işinizle meşgul olun.Biz satıcıların moral ve motivasyona ihtiyacı vardır.Kendinizi motive etme yollarından biri de dedikodudan uzak durmaktır.
Ekibinizle uyumlu olun.Çünkü her insan neşeli, olumlu ve uyumlu insaları sever ve iş yapmak ister.Bu ofis içinde de böyledir, ofis dışında müşterilerinizle de.Sizin takındığınız olumlu ruh hali tüm yaşamınıza yansır.Eğer işinizi seviyor ve işinizde kariyer yapmak istiyorsanız, mutlaka ekip uyumuna özen gösterin.

Tanıdığım bölge satış müdürleri ve ülke satış müdürlerinin hepsi de ekibiyle uyumlu çalışan kişilerdir.Yönetici olmadan önce de uyumlulardı, şimdi de.Çok nadiren de olsa istisnalar da vardır.Ama %95 böyledir.