Hemen Oku

İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDERKEN NE GİYMELİ?

   Başka bir yazımda da belirttiğim gibi 2000 yılından önce iş görüşmeleri biraz daha kolaydı.O zaman adı "özgeçmiş" idi, sonra  "CV" oldu.Hatta bazı yerler sizden sadece başvuru formu doldurmanızı isterlerdi.Özgeçmşinizin üstünde resim olup olmaması da çok önemli değildi.

   Neyse asıl konumuz iş görüşmesine giderken ne giyinicez?Kıyafetlerimizde nelere dikkat edicez?

İş görüşmesi, namı diğer mülakata giderken her şeyden önce heyecanlanmamanızı ve çok heyecan yaptıysanız diyafram nefesini kullanmanızı öneriririm.Yani aldığınız nefesi göğsünüze değil, karnınıza alın.Yavaş yavaş verin.

İş mülakatı genellikle insan kaynakları tarafından yapılır.İstisnai durumlarda hem çalışacağınız departmanın yöneticisi ile birlikte bir ik uzmanı da görüşmeye girer.İnsan kaynakları uzmanları sizin sadece kişiliğinize değil, her şeyinize çok dikkat eder.

İş mülakatına giderken aşırı aksesuarlar kullanmayın ve sıktığınız parfüme çok dikkat edin.Daha doğrusu ne sıktığınız değil, az sıkmanız önemlidir.Sizin çok hoşunuza giden bir koku türü karşınızdaki insanın hiç hoşlanmadığı bir koku olabilir.
Saçlarınız mutlaka traşlı ve bakımlı olması önemlidir.İş mülakatına giderken hala kirli sakal ve bakımsız kıyafetlerle giden insanlar görüyorum hala.İş mülakatı aday açısından çok önemli dakikalardır.Ve maalesef o anlara geri dönmek mümkün değildir.Bu yüzden her şeyi kontrol altında tutup, kendimizi göstermeliyiz.

Bay adaylar, takım elbise ve kravat takmalıdır.Gömlek rengi tercihiniz mutlaka beyaz olsun.Ya da açık mavi.Takım elbise rengi tercihinizi lacivert ya da gri tonlarında kullanın.Siyah giymemenizi öneririm.Çünkü siyah gece rengidir.Açılış, kokteyl, düğün ve resmi iş toplantılarında giyilir.Ayakkabılarnızın takım elbiseyle uyumlu renkte rugan ve temiz olması da çok önemlidir.

Bayan adaylar, takım elbise giyecekseniz gri tonlarını ve siyahı tercih edebilirsiniz.Gömlek rengi yine beyaz ve açık mavi olabilir.Bayan adayların kıyafet renk tercihi biraz daha fazladır.Etek boyu diz kapağının bir iki parmak üstünde olabilir.Asla derin yıtmaçlı ve göğüs dekoltesi bol olan kıyafetler giymeyin.Elbisiniz ile uyumlu renkte temiz ve boyalı rub-gan ayakkabılar tercih edin. 
Yanınızda bir ajanda bulundurmanız iyi olabilir.Belki not almanız gerekecek bilgiler ve tarihler paylaşılır.

İş görüşmesinde kendiniz olun, doğruları söyleyin, temiz ütülü, şık giyinin ve rahat olun.

Unutmayalım ki "İnsan ortama kıyafetleri ile girer.Düşünceleri ile çıkar"

İş görüşmelerinizde başarılar dilerim..

Hiç yorum yok