Hemen Oku

SEVDİĞİNİZ İŞİ BULMANIN 15 YOLU

Birçok çalışan işinden ya tamamen mutsuzdur ya da kısmen mutsuzdur.Bazı çalışanlar ise işini çok severek yapar.İşiyle barışıktır.

İşinizle barışık olmak kendinizle de barışık olmanızı destekler.


Hepimizin bu dünyada belirli bir süresi var.Hiçbirimizin bir daha aynı hayatı yaşama şansı yok.Bu yüzden elimizden geldiğince doğru işi bulmalı, daha huzurlu daha başarılı ve daha mutlu yaşamalıyız.Kendiniz için seçeceğiniz doğru iş beraberinde, başarıyı huzuru ve mutluluğu getirecektir.

Peki ne yapmalıyız kendimiz için doğru işi bulmak için?

Buyurun size sevdiğiniz işi bulabilmenin 15 yolu : 

1.  Hiçbir zaman odanıza kapanıp düşünmeyin.Ne yapmak istediğinizi ararken, bulunduğunuz yeri değiştirin.Çünkü hareket etmek, duyguyu değiştirir ve  yeni bir yer farklı bir bakış açısından olaylara yaklaşmanızı sağlayabilir.

2.  Sorununuza başka birinin bakış açısından bakmayı deneyin.Gıpta ettiğiniz birinin size bu konuda tavsiyelerde bulunduğunu hayal edin.Bu deneme size farklı cevaplar verebilir.

3.  Ne istiyorsanız onun resmini çizin.Beş duyu organımızla dünyayı anlamlandırdığımız için, kulağa nasıl geldiğini, nasıl hisstettirdiğini, nasıl bir tadı olduğunu ve nasıl koktuğunu hayal edin

4.  Sizin yapmak istediğiniz işi yapan birini bulun ve bu işle ilgili ondan fikirler alın.Modelleme denen bu yöntem sayesinde, onun işine yaramışsa neden size de faydalı olmasın?bunu anlamış olursunuz.

5.  Sizin için başarının ne anlama geldiğini ifade edin.Dış etkilere kapanarak, kendi cevabınızı oluşturun.

6.  Sevdiğiniz işi nasıl yapabileceğinizi düzenli olarak düşünün.

7.  Olumsuz düşüncelere izin vermemeye çalışın.

8.  Bazen çocuklar, çözüm konusunda yetişkinlerden daha başarılıdır.Karşınızdaki sorunu bir çocuk nasıl halledebilir?Çocuk gibi düşünün.

9.  Sevdiğiniz işi yapmayarak neler kaybettiğinizi düşünün

10.  Sorununuzu bir kağıda yazıp, sürekli görebileceğiniz bir yere asın.Bu şekilde beyininiz o meseleye yoğunlaşıp, çözümler üretir.

11.  Sözlüğü açın ve ilk gördüğünüz kelimeyi ve onun anlamını okuyun.Kendinize şu soruyu sorun : " Bu kelime benim en sevdiğim işi yapmam konusunda bana nasıl yardımcı olabilir"

12.  Günde en az 10 dakika sessiz bir şekilde düşünmeye zaman ayırın.Derin nefes alıp, düşüncelerin farkına varın.

13.  Aşama kaydettiğinizde kendinize ödül verin.

14.  Neleri severek yaptığınızın bir listesini çıkarın.

15.  Bir yıl sonraya gittiğinizi hayal edin ve oradan şimdiki kendinize bir mektup yazın.