Hemen Oku

Dijital Pazarlamada Kullanılan Terimler

Dijital pazarlama yapmak ve dijital pazarlama uzmanlığına yeni başlayacak arkadaşlar için  internet pazarlamasında sıkça kullanılan aşağıdaki kelimeleri açıklamak istedim.Nedir dijital pazarlamada sık kullanılan terimler buyurun okuyun.
Sosyal Medya  :  Bir internet kullanıcısının kendisi tarafından oluşturulan ve internette paylaşılabilen her tür görsel, metin ve video içeriklerdir.
Sosyal Ağ  :  İçerikler oluşturan ve bu içerikleri paylaşan kullanıcı topluluklarıdır.
E Ticaret : İnternette ürün ve hizmet satışıdır.
Anahtar Kelime : Arama motorlarına yazılan kelime ya da kelime öbekleridir.
Gösterim Sayısı : Oluşturulan reklamların kullanıcılar tarafından görüntülenme sayısıdır.
Tıklama Oranı : Kullanıcıların dikkatini çeken bir reklama tıklama sayısının, bu reklamın kullanıcılara gösterilme sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.
Dönüşüm (Hedef)  :  İnternette gezen ziyaretçilerin gezinti esnasında sitenize gelerek, sitenizden alışveriş yapmaları, telefonla sizi aramaları ya da form göndermelerine dönüşüm denir
Banner Reklam  :  Genellikle resim şeklinde oluşturulan reklamdır.
Arama Motoru Optimizasyonu : Arama motorların da araştırılan kelime ya da kelime öbeklerinin, ücretli reklam ve tanıtım çalışmaları haricinde, organik yollarla yani içerikle oynanarak, anahtar kelime çalışmalarıyla yapılmasıdır.
Arama Motorları Pazarlamacılığı (SEM)  :  Kullanıcıların yazdıkları anahtar kelimelerden gelen arama sonuçlarıyla birlikte gösterilmesi için reklamınıza teklif vermenizi sağlayan reklamcılık biçimidir.İşletmeler bu reklamcılık biçimi sayesinde sundukları hizmetler için arama yapıldığı anda aramayı uapan kullanıcılar tarafından görülür.
Arama Motorları Sonuçlar Sayfası (SERP) : Kullanıcıların yaptıkları aramaların sorgusuna cevap olarak, arama motorlarında gösterilen sonuçlar listesidir.
Tekil Ziyaretçi :  Belirli bir zamanda bir web sitesini ziyaret eden bir veya daha fazla ziyaret eden kişiyi tanımlar.
URL  :  Tekdüzen kaynak konum belirleyicisi de denir.Bir web sayfasının ya da dijital içerik parçasının internetteki benzersiz adıdır.