Hemen Oku

Zorlanmadan Gelişim Olmaz

Yıllardır sorarım insanlara hedefin var mı, varsa nedir? Ya da ne istiyorsun diye sorarım. Yüzde doksan dokuz aldığım cevap aynıdır. Herkes çok iyi şeyler istiyor. Ev almak, lüks bir arabaya binmek, çocuklarını en iyi kolejlerde okutmak, iyi bşr kariyer yapmak, ingilizceyi ilerletmek, ikinci bir dil öğrenmek, enstrüman çalmak vb..

Kısacası hemen herkes bir şeyler istiyor ama kısa yoldan. Yani uğraşmadan, çalışmadan, zorlanmadan. Oturarak başarılı olabilen bir tek canlı var benim bildiğim.

Çalışmadan zorlanmadan emek sarf etmeden hiç bir şeyin sahibi olamayız ve hep birilerinin eline bakarız. Bir şeylerin sahibi olmak için çok çalışmalıyız. Ama benim bu yazımda bahsetmek istediğim şey "gelişim".

Başlıkta da yazdığım gibi zorlanmadan gelişim olmaz. Gelişim konusu ne olursa olsun ekstra çaba sarf etmek gerekir. Mesela bir vücut geliştirmeciyi ele alalım. Harika kaslara sahiptir. Vücut yağ oranı minimum seviyededir. Toplum içinde hemen ayrışırlar görüntüleriyle. Peki iyi bir vücut geliştirmeci bu başarıyı nasıl ediyor hiç düşündünüz mü? Söylemesi kolay uygulamaları zor işler yapıyor.

Söylemesi kolay çünkü bir kaç kelime. Yani düzenli spor yapıyor, uykusuna dikkat ediyor, yemesi içmesi çok keyifli çok lezzetli gıdalardan canı çok istese de uzak duruyor. Bazı geceler uyanıp proteinli yiyecekler yiyip tekrar uyumaya çalışıyor, çok özel bir diyet uyguluyor. Oldukça zor değil mi? Ama onun bir hedefi var, hedefi kaslı ve iyi görünen bir vücuda sahip olmak. Çalışıyor çabalıyor ve formunu koruyor.

Ya da üniversite sınavına hazırlanan ve sınavda büyük bir hedefi olan öğrenciyi ele alalım. İyi bir okulun iyi bir bölümünü kazanmak istiyor. Başarmak için ne yapmalı? Çok çalışmalı. Bunun için çok okumalı çok soru çözmeli, arkadaşlarıyla daha az vakit geçirmeli, daha az film izlemeli, o çok sevdiği bilgisayar oyunlarından uzak durmalı, kız arkadaşını/erkek arkadaşını bir süre unutmalı vb.. Sayısız örnek verebilirim.

Kısacası ekstra başarı için de gelişim için de daha fazla çabalamalıyız. Kendimizi zorlamadan kapasitemizi tam güce çıkarmadan sıradan işlerle uğraşır kendimizi hiç bir zaman tanıyamayız. En önemlisi de hedeflerimize ulaşamayız.

Yarın deme zaman şimdidir.

Hiç bir şey düşünme sadece başla

Şimdi..



Hiç yorum yok