Hemen Oku

Hakim Elon Musk ve SEC Hakkında Kararını Verdi

Tesla CEO'su Avukatlar Elon Musk, Perşembe günü federal mahkemede hükümet avukatları ile görüştü.
SEC, Musk’u, bu yıl 500 bin otomobil üreteceğini tweetleyerek düzenleyici kurum ile uzlaşma anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Elon Musk duruşmaya katıldı, ancak tanık olmadı.
Hakim Alison Nathan, iki partiye iki hafta sürmelerini ve yeni bir karar bulmalarını emretti.
Federal bir hakim Perşembe günü, Tesla CEO'su Elon Musk ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndaki federal düzenleyicilerin milyarderin tweet'lerini izlemek için yeni bir yol bulmak için daha fazla arabuluculuk yapmaları gerektiğine hükmetti.

Musk ve SEC, geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana, CEO’nun Tesla’yı hisse başına 420 dolardan özel almayı hedeflediğini tweetlediği yasal bir savaşa dahil edildi. Düzenli hisse senedi ile 20 milyon dolarlık bir anlaşmada Musk, dış iletişimlerini Tesla avukatı tarafından onaylatmayı kabul etti.

Bunların hepsi, SEC’in bir yargıçtan, Tesla’nın 2019’da 500.000 araba üreteceğini tweetleyerek, bu anlaşmayı ihlal ettiği iddiasıyla Musk’u bulmak için Musk’u bulmasını istediği bir kırılma noktasına geldi.

Devamını oku: Elon Musk ve SEC Musk'un tweet'lerinden biri üzerinde sert bir savaş içindeler - işte anlaşmazlıkları hakkında bilmeniz gerekenler

Perşembe günü Manhattan'daki paketlenmiş bir adliye sarayındaki duruşmada Musk ve SEC avukatları, Yargıç Alison Nathan'ın basit bir emriyle sona eren 45 dakikalık sözlü tartışmalarda davalarını savundu: yeni bir karar alın. SEC avukatları ayrıca, artan para cezaları da dahil olmak üzere gelecekteki ihlaller için bir çerçeve oluşturmak istediklerini belirtti.

Mahkeme salonundaki gazetecilere göre, "Benim harekete geçirme çağrımım herkesin derin bir nefes alması, makul bir şekilde pantolonunuzu giymesi ve çözmesidir." Dedi.

Adliyeden ayrılırken Musk, Bloomberg'e göre sonuçtan "çok mutlu" olduğunu ve hakimin analizinden çok etkilendiğini söyledi.

Hiç yorum yok