Hemen Oku

Zorluklar Bizi Güçlendirir

Kendimizi geliştirmek ve ilerlemek için hatta kendimizi aşmak için farklı şeyler yapmalıyız. Bu yazımda farklı şeylerden birini anlatmak istiyorum.

Kendini geliştirmek isteyen kişi kendisine hedefler koyar. Bu hedeflerin ne olduğu değil ne kadar zorluk içerdiği önemli bence. Yani hedef kolay ve çabuk ulaşılabilir olmamalı. Aksi taktirde bu bizi zorlayacak bir hedef olmaz. Hedeflerimiz zorlayıcı olmalıdır. Ne kadar zor olursa bizim için o kadar iyi. Çünkü hedefe giden yol bizi geliştirir. Bir o kadar da güçlendirir. Hedefe giden yolda pek çok zorlukla karşılaşırız. Zorluklar gözümüzü korkutur. Ama başarılı ve güçlü insanlar bu zorlukların üstüne giderek mücadele vererek o zorlukları yener. Hem de bilgisini ve tecrübesini arttırır. Bu başarılı ve güçlü insanlardan biri de Virgin Group CEO su Richard Branson'dur. Bir gazeteciyle sohbetinde şunları söylemiş : "Yaşama karşı ilgim kendime dev, neredeyse ulaşılması imkansız hedefler belirlemekten ve onları aşmaya çalışmaktan geçiyor."

Atlantik okyanusunu sıcak hava balonuyla geçen ilk kişi olması da bunun kanıtlarından biridir. Bu zorluğun korku kısmını balonu bir jet akımına çarptığında ve 200 mph hızda mücadele etmek zorunda kaldığında yaşamış : "balonun buna dayanması için her bir parmağımızla dilek tuttuk." Richard, Kuzey Atlantik'e inebildi ve başka zorlukların da peşinden gitmeye devam etti. 

John Cameron da beyaz perdede hiç görülmemiş özel efektler yaratmak gibi zorluklar belirleyerek pek zorluğu aşmıştır. Tabii ki bu kadar zorluğun üstesinden gelmenin de bir hediyesi olacak. Hem de çok büyük bir hediye. En iyi film ve en iyi yönetmen dallarında Oskar almıştır. Oskar ödülünde ismi anons edildiğinde ki heyecanını bir düşünsenize..

Tarih başarılı ve güçlü insanların zorluklarla mücadele sınavlarıyla dolu. Buradan çıkarmamız gereken çok önemli ders var : "Zorluk kişiyi güçlendirir"

Zorluklar başarının değerini artıran süslerdir  -  Moliere



 

Hiç yorum yok