Hemen Oku

İş ve Yaşam Dengesini Oluşturabilmek İçin 8 Öneri

Sabah dokuzdan akşam beşe kadar çalışıyor musun? Mola anlarında bile rahatlayamıyor musun? Karşında, iş ve yaşam arasındaki dengeyi oluşturabilmen için gerekli 9 ipucu.
Evde çalışmanın kendi içinde zorlukları var. Biz de bunları aşmana yardımcı olacak bu rehberi senin için hazırladık.

Sabahları ilk ilgilendiğin ve gece son olarak gördüğün şey cep telefonun mu? Hafta sonunun büyük kısmını, pazartesi sabahı ile ilgili endişelenerek mi geçirdin? Şimdi artık başını sallamayı bırakmak ister misin? Pekala.

İngiltere'de yeni yayınlanan bir raporda, insanların yüzde 60'ının işyerinde önemli ölçüde stres yaşadığı ortaya çıktı. Bunu düşünerek, sağlık uzmanlarından, kendi iş-yaşam dengesini kırmış gibi görünen başarılı insanlara kadar, senin iş tecrübeni nasıl geliştirebileceğinle ilgili en iyi ipuçlarını almak için bir dizi insanla konuştuk.

Evden Çalışanların İşini Kolaylaştıracak 5 Uygulama

Evden çalışmak kulağa hoş gelebilir ancak onun da kendi zorlukları var. Belki bu uygulamalar sana yardımcı olabilir. Senin için işleri kolaylaştıracak 5 önerimiz var.

1. Telefonunu kapat
Lucie Kerley, Lucie Loves isimli web sitesinin kurucusu

Lucie Loves isimli, aşam tarzı ile ilgili bir web sitesinin kurucusu olan Lucie Kerley, işinin ilk günlerinde yaptığı her şeyin iPhone'la ilişkili olduğunu gördü.

"İş e-postalarından, sosyal güncellemelere, blog yayınından Tinder eşleşmelerini kaydırmaya ve ailenizle, arkadaşlarınızla sohbet etmeye kadar... Bu epey yorucuydu."
Lucie Kerley, Solitary isimli bir Tv programı için, hücre hapsi benzeri bir ortamda beş gece geçirdi. Yanında başka hiç kimse yoktu, akıllı telefonu bile. Kerley, bu yaşadığı deneyimi, dönüm noktası olarak anlatıyor: “Telefon bildirimlerimi kalıcı olarak kapatmaya karar verdim ve şu an kapalı şekilde kullanıyorum. Şu sıralar aldığım tüm bildirimler FaceTime ve telefon çağrılarından ibaret.”


Öğrenciler ve Çalışanların Verimliliğini Artıracak 5 Uygulama
Modern zamanlarda kafanı toplamanın en kolay yolu, bu işi senin yerine yapacak bir uygulama bulmak. Verimliliğini artırmada sana yardımcı olabilecek 5 önerimiz var.

2. Bir arkadaşına telefon et
Rob Illidge

“Bir girişimcinin hayatı, şu an hatırlayabildiğimden bile daha fazla iniş çıkış içeren uzun ve zor” diyor Manchester menşeli Social Republic isimli sosyal medya ajansının CEO’su Rob Illidge. “Aşırı çalıştığınız zaman tükenmişlik hissetmek neredeyse kaçınılmazdır. İşler yolunda gittiğinde ve doğru yolda olduğunu bildiğinde bile, bir şeyler olur ve seni yoldan çıkarır.
“Hepsini yaşadım: Tükenmişlik, kaygı ve depresyon. İşle ilgili her şeyi yaptım. Kâr etme düşüncesini iş-yaşam dengesinin çok ötesine götürdüm. Bu benim işim, neden daha fazlasını istemeyeyim ve çalışmayayım ki diye düşündüm.” Fakat Rob, aldığı destek sonrası şu an daha iyi olduğunu söylüyor: “Bir işi yürütmek ve büyütmek için yardım almak gerekiyor. Arkadaşlardan bu işin uzmanlarından ya da doktorlardan. “Sorunlarını konuş ve emin ol kendini hafiflemiş hissedeceksin.”

3. Molaları iyi değerlendir
Bazı işler uzadığında ve öğleden sonrası için yapılan planları mahvettiğinde birçok insan yemek yememeyi tercih ediyor. Ancak sağlık koçu Aviva Jewel, öğle yemeğini düzenli olarak atlamanın epey tehlikeli olduğunu söylüyor.
“Birçoğumuz, uzun süreler, çok sıkı çalışarak kendimizi kanıtlamak için yoğun bir baskı hissediyoruz. Bu, bütün gün masada oturmayı da gerektiriyor. Aksi takdirde insanlar senin yeterince çalışmadığını düşünebiliyor. Ancak, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendi sağlığına dikkat etmezsen, yaptığın işin hiçbir öneminin kalmayacağını unutma.”

4. Not al
İster bir deftere, ister kağıt parçasında, istersen de iPhone notlarına… Lucie Kerley, sürekli not almayı alışkanlık haline getirmeyi öneriyor.
“Yazmayı her zaman kendimi ifade etmenin en iyi şekli olarak düşündüm. Yazmak, nasıl olduğunu, neler yaşadığını ve bir sonraki aşamada nerede olabileceğini düşünmeni sağlayan yaratıcı bir çıkış noktasıdır.”

5. Seni rahatlatıcak aktiviteler bul
Egzersizler, vücuda olduğu kadar kadar beyne de faydalıdır

Rob, kafasını işten uzaklaştırmak için pek çok seçeneğe sahip: "Manchester United'da sezonluk bir biletim var ve bir kaçış unsuru olan çok sayıda video oyunu oynuyorum" Hemen, o anda bir şeylerden uzaklaşmak istediği zaman ise boks eldivenlerini takıyor.
“İki kez ringde, gerçekten dövüştüm” diyor ve ekliyor: “Önde gelen cilt kanseri yardım kuruluşu Melanoma için para topladık. Atasözünde de dediği gibi: Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” “Özellikle boks sadece vücudunu değil, hayata karşı tutumunu ve ruh halini de değiştirir. Bununla birlikte; yaşam kaliteni, görünümünü ve üretkenliğini artırır.”

6. Kendinizi podcast'lere bırakın
Aviva Jewel, işte veya evde, kendinizi iyi hissetmediğinizde ilham almanın en iyi yollarından birinin podcast dinlemek olduğuna inanıyor ve şöyle diyor: “Hayatta, hemen hemen her ilgi alanı için bir podcast vardır.”
“Eğlenmek için bir komedi programı, bir dizi sağlık sohbeti veya sadece yaklaşık dört yıl önceki meslektaşlarına dinlemek için söz verdiğin cinayet gizemi serisi olabilir.” “Bu, işini yapmanı engellemez” diyor Aviva ve ekliyor, “Üstelik, gününün daha verimli geçmesini ve stres seviyenin azalmasını sağlar.”

En İyi 5 Türkçe Spor Podcast’i
Podcast’ler birçok konuda olduğu gibi spor dünyasında da fazlasıyla popüler. İşte onlarca yayıncı arasından senin için seçtiğimiz en iyi Türkçe spor podcast'leri.

7. Arkadaşlarını akıllıca seç
“Mutsuz olduğumuzda, hayatın çok fazla üzerimize geldiğini düşünür ve bunu da çevremize yansıtırız” diyor Lucie ve ekliyor: “Rahat nefes alabileceğin bir yer bul. Ve bunu yaparken, hayatında enerjini düşüren insanları düşün.
“Karşılıklı olarak birbirinizi besliyor musunuz? Yoksa seni sadece tüketiyorlar mı? Modunu düşürecek insanları değil, seni iyi hissettirecek ve daima enerji verecek insanları yakınında tut.

8. Bu kısa cümleyi hatırla
“Karşılaştırmak, mutluluğun hırsızıdır.” – Theodore Roosevelt.
Stresliysen ve sosyal medyada duydukların, gördüklerin nedeniyle herkesin senden daha iyi olduğunu düşünüyorsan unutma, hepsi de kendi yolculuklarındalar. Ve onlarla ilgili her şeyi detaylı olarak bilmiyor olabilirsin. Komşunun çimenleri her zaman daha yeşil görünür. Ama, o çimin gerçek çim olup olmadığını nereden bilebilirsin ki?







kaynak:redbull




Hiç yorum yok