Hemen Oku

MÜŞTERİYLE ZENGİN SOHBETLER

Mesleği satış olan her satıcı, bütün insan tipleriyle karşılaşır.Yani her müşterisi farklı, hiçbir müşterisi aynı değildir.Müşteri gözünde fark yaratabilmek ve ilgilenilmek için onların dikkatleri çekilmelidir.Müşterinin dikkat ini çekebilmek için ona farklı bir soru sorun ya da bir konu açın. (Müşteriyle Sohbet Materyalleri makalemde de belirtmiştim) Eğer müşterinin dikkatini çekebilirseniz, konular konuları doğuracak ve çok farklı konularda da konuşma fırsatınız olacaktır.


Müşterinizle zengin bir sohbet yapabilmeniz için hemen her konuda bilgi sahibi olmanız gerekir.Bazı konuları çok iyi biliyor olabilirsiniz.Ama her konuda fikir sahibi olun.Bunun için günlük gazetelere şöyle bir göz atmanızı, mutlaka kitap okumanızı, haftalık ve aylık dergilere ya da yine göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

Bir de özellikle bayan satışcı arkadaşlarımın çok hoşlarına gitmese de elektro marketlere de ara sıra girip ne var yok diye bir bakmanızı tavsiye ederim.


Satışçılık mesleğinde yıllardır çok faydasını gördüm ve hala da görürüm.İş ve sosyal hayatımda bu konuyla ilgili yüzlerce anım var.Hiç konuşmayan hatta asık suratlı müşterilerimle, zengin sohbetler yapabilmemden dolayı çok başarılı işler çıkarttım.

Unutmayın ki sizin de bir ilgi alanınız ve hoşlandığınız şeyler var.Birisi geliyor ve sizin için önemli olan, keyif veren ve sizin dikkatinizi çeken şeyleri açığa çıkartıp bunların üzerine konuşuyorsunuz.Hoşunuza gitmez mi?

Hepinize zengin sohbetler..


Hiç yorum yok