Hemen Oku

YÜZ YÜZE SATIŞ

Satış temsilcileri şirketin sahadaki sesi ve yüzüdür.Satış departmanı şirketin büyümesini ve gelişmesini sağlayan birimdir.

Bu kadar önemli bir departmanın çalışanlarının da donanımlı, kaliteli ve istekli insanlardan oluşması gerekir.Her insanın gelişime açık olması gerekir.Ancak satış temsilcilerinin daha da gelişime ve yeniliklere açık olması gerekir.


Ülkemizde özellikle ilaç firmalarının oluşturduğu profesyonel satış ekiplerinin gösterdiği başarılı çalışmaların ardından, gıda sektörü ve diğer sektörlerde satış ekipleri kurmaya başlamıştır.Ancak satış ekiplerinin eğitimi çok önemli ve ertelenmeyecek bir konudur.Satış eğitimi almamış, ürün bilgisi olmayan, şirketini tanımayan bir satış temsilcisi sahada hem kendini hem de şirketini zor durumda bırakır.Bu yüzden satış temsilcisi herşeyden önce eğitime alınmalıdır.

Günümüzde bile en etkili satış yöntemi yüz yüze ya da bire bir yapılan satıştır.Çünkü satış, duygusal  bir süreçtir.Satış temsilcisi, ne kadar donanımlı ve ne kadar doğru satış teknikleri uygularsa o derece başarılı sonuca yaklaşır.İyi bir satış temsilcisi hiç bir zaman "Ben bu işi çok iyi  biliyorum" dememeli ve kendini sürekli geliştirmelidir.

Bahsettiğim satış temsilcileri sadece sahada çalışan kişiler değil aynı zamanda mağazalarda çalışan kişileri de kapsamaktadır.

Tüm satış temsilcisi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Hüseyin Erenler 

Hiç yorum yok