Hemen Oku

FARK YARATMAK

Eskiden pazarlar daha dar, ürünler daha az, müşteri de belki daha azdı.Sonuç olarak rekabette azdı.
Günümüzde durum çok farklı.Pazarlar büyük, ürün ve marka çok, müşteri çok, dolayısıyla rekabette bir hayli artmış durumda.

Globalleşen dünyamızda artan rekabet altında ezilmemek için çok çalışıcaz, yaratıcı fikirler geliştiricez ve en önemlisi yaptığımız işte fark yaratıcaz.
Hep söylenir değil mi?Fark yaratın, farklı çalışın, farklı işler yapın.İyi de nasıl yaratıcaz bu farkı?
Her çalışan fark yaratmak ister.Ama bazı çalışanlar fark yaratabilir.İşimizde fark yaratabilmek için, öncelikle kendimizi rutin hayatın biraz dışına çıkarmamız gerekiyor.
Satış uzmanı arkadaşlara tavsiyem proje üretmeleridir.Proje üretmek sizi şirketinizin gözünde farklı bir noktaya taşır.Proje oluşturup, bu projeyi yürüten kişi, yöneticilerinin aklında yetkinliği artmış kişi olarak yer alır.Bir gün sizi yöneticiliğe kadar yükseltir.
 Proje oluşturmak için, öncelikle büyük bir hedef müşteri kitlesi belirleyin.Sonra bu büyük müşteri kitlesine ne yaparsam ürünüm/hizmetim alınır ya da tercih edilir diye iyice düşünün.Onların dikkatini çekecek hoşlarına gidecek büyük çaplı bir organizasyon hazırlayın.Bu organizasyon, yemekli bir sunum, bowling organizasyonu ya da tiyatro aktivitesi olabilir.Önemli olan insanları iş ortamlarının dışına çıkarıp, eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak ve bu esnada mutluluklarına da ortak olmaktır.Müşterileriniz farkında olmadan size daha da çok yaklaşır daha da çok sever sizi.Çünkü siz onlara farklı bir aktivite yaptınız ve mutlu anlarında da yanlarında oldunuz.
Bu zamana kadar müşterilerime sayısız sunum ve aktivite düzenledim.Hepsinin sonunda da olumlu sonuçlar aldım.Belki hepsi satışla sonuçlanmadı ama en azından satışa giden yolu açtı bana.
Fark yaratabilmek için sadece işimize odaklanmalı ve "ne yapmalıyım" sorusunu sormalıyız.
Özellikle satış ve pazarlama mesleğindeki arkadaşlarım için söylüyorum; satışta yaratıcılığın sonu yoktur.
Sadece işinize odaklanın ve kendinizi sınırlamayın.Neler yapabileceğinize kendiniz bile inanamayacaksınız.





Hiç yorum yok