Hemen Oku

Satış Mühendisliği Nedir?

Satış mühendisi, firmaların satış ve pazarlama bölümlerine bağlı olarak çalışıp sorumlu olduğu ürünlerin fonksiyonları, bileşenleri ve çalışma mantıkları hakkında geniş bilgiye sahip olan kişidir. Satış mühendisi ilanı için başvurup işe kabul edilen kişinin, firmadan aldığı eğitim sonucunda
öğrendiği ürün bilgisini potansiyel müşterilere aktarması ve ürün satışını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Firmaların sahadaki temsilcileri oldukları için bu kişilerden; dış görünümüne özen gösteren, pozitif düşünce ve davranışa sahip, istekli, dinamik bireyler olmaları beklenmektedir.

Sorumlu olduğu bölge içerisindeki potansiyel ve mevcut müşterileri ile iyi iletişim kuran, ihtiyaçlarını doğru analiz ederek müşterisine doğru ürünü sunan çalışanlar daha fazla gelir elde edebilmektedir. Üniversitelerin dört yıllık mühendislik bölümlerinden mezun olan ve satış teknikleri konusunda kendini geliştiren kimseler satış mühendisi ilanları aracılığı ile firmalara iş başvurusunda bulunabilirler.
 Firmalar, satış mühendisi iş ilanları yayınlayarak işe alacakları personelin; yüksek ikna kabiliyetine, iletişim ve sunum becerilerine, planlama ve organizasyon yetkinliğine, takım çalışmasına yatkınlığına, yoğun çalışma temposuna ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek olmasına özen gösterirler. 

AR-GE ya da destek gibi alanlarda mühendislik yapmış ve yabancı dil bilgisine sahip olan adaylar, başvurdukları iş ilanlarında daha avantajlı olabilmektedirler.