Hemen Oku

İş Teknolojisi Nedir?

Günümüzde özellikle belli bir iş hacminde teknolojiye güvenmeyen ve teknoloji kullanmayan başarılı bir işletme hayal etmek imkansız. Verimliliği arttırmak, daha iyi ürün ve hizmetler sunmak, satışları ve varlıkları izlemek ve etkili bir şekilde pazarlamak istiyorsanız, iş teknolojisinin gücüne ihtiyacınız var. 

Bilgisayarlar sadece başlangıç
20. yüzyılda modern bilgisayarın yükselişi, şirketlerin iş yapma şeklini daima değişti. Günümüzde, bilgisayarların gücü ve hareketliliği, işçilerin nerede olurlarsa olsunlar daha az zamanda daha fazla iş yapabileceği anlamına geliyor. İş başvuruları birkaç kez haftalar sürdü. Bir kredi limiti için mali tablolar çekmeniz mi gerekiyor? Masaüstünüze girin ve muhasebe yazılımlarınızı ateşleyin. Birkaç tuş vuruşuyla, şirketinizin başarısını ve karlılığını vurgulayan raporları özelleştirebilirsiniz. Potansiyel yeni bir müşteri için katil yapmayı mı planlıyorsunuz? Sunduğunuz veya sunduğunuz her ürüne bir vay faktörü getiren sunum yazılımını kullanın. Belki de günlük olaylarda daha fazla somun-civata bilgisine ihtiyacınız var. Envanter listelerine erişebilir, gönderi teslimatlarını kontrol edebilir, saati kimin yaptığını - akıllı telefonunuzdan alabilirsiniz.

Nakite bağlı kalmadan alışveriş
Hiç düşündünüz mü? Alışveriş yaparken ne sıklıkla nakit para kullanıyoruz? Aynı şekilde müşterilerinizin kolaylıkla ödeme yapmasını sağlayan teknolojiler önemlidir. Müşterileriniz uygun kartlarla ve  dijital ödeme yapabildiklerinde daha fazla harcama yapıyorlar. Yapılmamış işlemlere izin veren teknoloji, günümüz işletmelerinin vazgeçilmezi oldu. 

Bulut Teknolojisi
Eskiden kayıtlar bilgisayarın hard diskinde depolanırdı. Sonra disketlere depolamaya başladık. Muazzam bir kolaylık sağlamıştı hayatımıza ama eksileri de vardı. Daha sonraki yıllarda taşınabilir bellek (USB) ler üretildi. Cebimizde, anahtarlığımızda bile taşıyabiliyorduk. Ama bir bilgisayardan başka bir bilgisayara takıldığında virüs taşıma ihtimali çok yüksekti. Günümüzde ise bulut teknolojisinden bahsediyoruz. Bilgilerimizi bulutta saklıyabiliyoruz. Şifreli ve güvenli bir ortamda bizim için saklanıyor. Bulut teknolojisinden farklı biçimlerde yararlanmak mümkün. Eğer bir işletmeniz varsa ücretli bir bulut seçeneğinden yararlanabilirsiniz. İşletmenizin verimli çalışmasına yardımcı olur. Kişisel olarak kullanacaksanız bulut teknolojisini o zaman farklı ücretsiz seçenekleriniz mevcut.

Satış ve Pazarlama Seçenekleri
Teknoloji, sattığınız ve pazarladığınız yolu değiştirir. Web siteniz sadece ürünleri satmak için bir yer değil; Ayrıca, profilinizi ülke genelinde ve dünya genelinde yükselten bir marka beyanı olabilir. Arama motoru optimizasyonu (SEO), bir kullanıcının İnternet'te sattığınız bir ürün veya hizmet için arama yaptığında, sizi bir rakip yerine bulması olasılığını artıran bir pazarlama stratejisidir. Başka bir çevrimiçi pazarlama caddesi, reklamlarınızı belirli bir hedef kitlenin önünde konumlandırdığınız dijital reklamcılıktır, ancak potansiyel bir müşteri bir tıkladığında yalnızca bu reklamlar için ödeme yaparsınız.

Özel Programlar ve Yazılımlar
İşiniz için kullanabileceğiniz çok sayıda hazır paket program ve size özel yazılım yaptırabileceğiniz programlar mevcut. Bu yazılımlar iş verimliliğinizi şüphesiz artırmakla birlikte, zaman, nakit ve enerji tasarrufu da sağlayacaktır.

Hiç yorum yok