Hemen Oku

Pepsi'den Aperatif Soğuk İçecekler

Çin, Arjantin ve Rusya'daki ve diğer birçok yükselen pazarda yaşayan insanlar tıpkı Amerikalılar gibi. Onlar Doritos ve Cheetos'un büyük hayranları. Ve bu iki markanın sahibi Pepsi için harika bir haber.

Pepsi, ferahlatıcı bir tarzda ikinci çeyrek kazanç sezonunu başlattı: Asya, Latin Amerika ve Doğu Avrupa'daki güçlü çip satışları, Quaker Foods birimindeki ve en büyük sorunu olan Pepsi'nin iç içecek ünitesindeki düşüşleri telafi etmeye yardımcı oldu.

Pepsi Baş Finans Sorumlusu Hugh Johnston CNN Money'ye şirketin Gatorade ve Dağ Çimi iş yerlerinde satışta iyileşme olduğunu söyledi ve - sıfır şeker içeren Gatorade gibi yeni ürün lansmanlarını yaptı.

Ancak çekirdek Pepsi ürününü tekrar izlemeye devam etmek hala devam eden bir çalışma. Geri dönüş, erken aşamalarda ve New York Yankees süperstarı Aaron Judge'ı içeren yeni tüketicilere yönelik yeni bir reklam kampanyası içeriyor.

Pepsi'nin içecek işletmesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki talep sorunuyla karşı karşıya değil. Faaliyet karı, emtia fiyatlarındaki sıkışıklığın artması ve nakliye maliyetlerinin artması nedeniyle% 16 oranında azalarak büyük bir darbe aldı.

ABD'de nitelikli kamyoncu sıkıntısı birçok yiyecek ve içecek şirketi için bir sorun olmuştur.

Johnston, sorunun önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca Pepsi için devam edeceğini ve nihayetinde şirketin muhtemelen kamyon taşımacılığı işine gitmeye teşvik etmek için ücretleri artırması gerektiğini söyledi.

Pepsi'nin kazançları analistlerin tahminlerini zirveye çıkaran Pepsi (PEP) hisseleri Salı günü haberlerde% 4'ten fazla çıktı. Üçer aylık sonuçları 25 Temmuz'da açıklayacak olan Rival Coca-Cola (KO)% 1 arttı.

Susquehanna Financial Group'tan Pablo Zuanic, bir rapora göre, kazançları Salı günü yayınladıktan sonra, Frito-Lay atıştırmalık birimindeki hızlandırılmış büyümenin, Pepsi hisselerini sevmeye devam etmesinin temel nedeni olduğunu açıkladı.

Beklenenden daha iyi sonuçlar, daha geniş pazarı daha yüksek Salıya itmeye yardımcı oldu. Yatırımcılar, önümüzdeki günlerde ve haftalarda kazanç raporları için hazırladıkça pozitif bir ton oluşturdu.

Delta Air Lines (DAL), Perşembe sabahı sonuçlarını açıklarken, büyük bankalar JPMorgan Chase (JPM), Wells Fargo (WFC) ve Citigroup (C) cumaları açıkladı.

Yatırımcılar, eğer varsa, yeni bir küresel tarifeler turunun satış ve kar üzerinde ne gibi etkileri olabileceğini duymak için isteklidirler.

Ancak Pepsi'den Mr. Johnston, küresel bir ticaret savaşı hakkındaki endişelerin, şu ana kadar uluslararası pazarlarda satışlara zarar vermediğini söyledi.

“Gelecek olanları tahmin etmenin zor olduğunu eklemeden önce, gerçekleşen ticaret ve tarifeler hakkındaki tüm diyaloglardan herhangi bir maddi veya kayda değer etki görmedik” dedi.

Hiç yorum yok