Hemen Oku

Dünyanın En Ünlü Pilotları

Gökyüzünün Aşıkları: Dünyanın En Ünlü Pilotları

Bazı insanlar sadece gökyüzüne aşıktır.

Hayatı yükseklerde yaşar; bulutlarla selamlaşırlar.

Gökyüzündeki başarılarıyla isimlerini ölümsüzleştiren dünyanın en iyi pilotlarıyla tanışın.


Dünyanın En İyi Yolcu Uçağı Pilotu Kimdir?

Bu sorunun kesin bir cevabı yok çünkü hayatı başarılı uçuşlarla dolu birçok yolcu uçağı pilotu var. Günümüzün en güvenli seyahat yöntemlerinden birinin uçak yolculuğu olmasına şaşmamalı. Dünyanın en popüler yolcu uçağı pilotlarından bahsetmek gerekirse adına filmlerin yapıldığı, efsane pilot Chesley Sullenberger’i ortaya atabiliriz. Kendisi, arıza yapan uçağını Hudson Nehri üzerine kimsenin burnu bile kanamadan indirebilen bir pilot!

Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotu Kimdir?

Bu sorunun tek bir cevabı var, o da Bob Hoover. Bob Hoover, akrobasi uçuşlarını o kadar yukarı bir seviyeye taşımış ki uçağıyla manevralar yaparken aynı zamanda sürahiden bardağına su koyabiliyormuş. Merak ettiysen videosunu küçük bir araştırma ile bulabilirsin 🙂

Listedeki diğer isimler:

Antoine de Saint-Exupéry
Yazdığı Küçük Prens kitabıyla dünyaca üne kavuşan Antoine de Saint-Exupéry, aynı zamanda ünlü bir Fransız pilotuydu.

Wright Kardeşler
Orville ve Wilbur Wright, 17 Aralık 1903’de, dünyanın ilk motorlu uçağını Kuzey Karolina’da havalandırmayı başararak havacılık tarihinin en önemli isimleri haline geldiler.

Glenn Curtiss
Ürettiği motorlarla Amerikan havacılık endüstrisini başlatan adam olarak bilinen Glenn Curtiss, dışarıdan yardım almadan uçabilen aracı June Bug ile 1 numaralı pilot lisansının sahibi oldu.

Noel Wien
Alaska ile Amerika arasındaki uçuşların başlamasına öncülük eden Noel Wien, havacılık tarihinin en iyi “bush pilot”larından biri olarak anılıyor.

*Bush pilot: Lojistik destek almadan uçak kullanabilen pilotlar, çoğunlukla tek pervaneli uçaklar kullanırlar.

Mike Gongol
Sivil havacılık tarihinin önemli kahramanlarından Mike Gongol, tam 157 kişinin hayatını kurtarmış bir pilot. 2013 yılında bir uçuşa katılan savaş pilotu Mike Gongol, rahatsızlanan pilotun yerini alarak uçağa başarılı bir şekilde acil iniş yaptırdı.

Chesley Sullenberger
15 Ocak 2009’da gerçekleşen bir uçuş sırasında, kuş sürüsüyle karşılaşıp motorları devre dışı kalan uçağı başarılı bir şekilde Hudson Nehri’ne indiren Chesley Sullenberger, tam 155 yolcunun hayatını kurtarmış oldu.

Henri Guillaumet
Atlantik’in kuzeyi ve güneyi arasında birçok uçuş yaparak havacılık dünyasına yeni rotalar kazandıran Henri Guillaumet, dünyanın en ünlü kargo pilotlarından biriydi. And Dağları’nı aşarken uçağı karlara gömülen Henri Guillaumet, tam 5 gün boyunca yürüyerek hayatta kalmıştır.

Robert A. “Bob” Hoover
Dünyanın en iyi akrobasi pilotu kimdir diye sorarsak alacağımız cevap “Bob Hoover” olur. İnanılmaz manevra kabiliyetiyle havacılık dünyasının en ünlü ismi Bob Hoover, tüm gökyüzü aşıkları için bir ilham kaynağı.





kaynak:pegasus

Hiç yorum yok