Hemen Oku

SATIŞ GÖRÜŞMELERİNDE HAYAL GÜCÜNÜN ÖNEMİ

   Hayal kurdurabilen insanlar işlerinde daha başarılı oluyor.Özellikle de satış ve pazarlama ile uğraşan kişiler için daha da önemlidir hayal kurdurabilmek.

   Sigorta satan kişileri gözlemlemeye başladığımda bir şey fark etmiştim.Bu insanlar soyut bir şey sattıkları için oldukça zorlanıyorlardı.Gerçekten bir satıcının gösteremediği bir şeyi satmaya çalışması zordur.Sigortacılar da bu zorluklardan dolayı yeni bir metot geliştirmişti.

Bu metot müşteriye hayal kurdurmak.

   Genellikle de olumsuz hayaller kurdurulur.Herkesin korktuğu ve yaşamak istemeyeceği şeylerden bahsederler.Örneğin, “iyi günler efendim ben x sigortadan arıyorum.Adım melike, size çok kısa kaza sigortasından bahsetmek istiyorum.Bir düşünsenize, şehirler arası yolculuk yapıyorsunuz ve aracınızla kaza yapıp öldünüz.Allah korusun tabii ki böyle bir şeyi asla istemeyiz.Siz öldükten sonra eşinize ve çocuklarınıza düzenli bir maaş kalmasını istemez misiniz?” Evet tabii ki herkes ister.Bazıları o an sigortacıya evet der.Bazıları da şimdilik kalsın der.Ama aklının bir köşesinde bu düşünce sabitlenir.

   Sadece sigorta satışında değil, pek çok sektör hayal kurdurarak satış yapabilir.Burada sihirli kelime : “Bir düşünsenize..”dir.Karşınızdakine  bir düşünsenize dediğinizde aslında o kişinin beynine komut göndermiş olursunuz.Beyin bunu bir emir olarak algılar ve harekete geçer.

   Bu konuyla ilgili alıştırmalar yapmanızı tavsiye ederim.Mutlaka yeni senaryolar yazabilirsiniz.Müşterinize çalıştığınız ürünün ya da hizmetin ona sağlayacağı faydaları, kullanmazsa da faydalanamayacağı durumları ve yaşayacağı zorlukları hayal ettirmeye çalışın.

   Birilerine bir şeyler hayal ettirebilmek için, öncelikle sizin hayal kurabilmeniz gerekir.Kendinize günlük ödev verin.Her gün en az 10-15 dakika hayal kurun.

   Güzel ve olumlu hayaller kurmak hem zihninizi açar, hem ruhunuzu besler, hem de sizin daha olumlu bir insan olmanıza yardımcı olur.İyi hayal kuran insanların beyinlerinin daha iyi çalıştığını düşünüyorum.(Ör:Einstein ve bir çok mucit)


   Hayal kurarken zihninizi serbest bırakın.Bu saçma, böyle olmaz demeyin.Hayalinizde her şey mümkündür.Zihninizi serbest bırakmayı geliştirebilirseniz.Karşılaştığınız sorunlar karşısında da olaylara daha geniş açılardan bakabilirsiniz.Bir sorunun aslında birden fazla çözümü vardır.Ancak bizim bakış açımız çoğunlukla bu çözümlerden sadece birini görür.Ya da bazen hiç görmez.

   Bu yüzden zihnimizi serbest bırakalım, ön yargılı yaklaşmayalım ve müşterilerimize ürünümüzü kullandıklarında hayatlarında ne gibi olumlu ve güzel şeyler yaşayacaklarını hayal ettirelim.