Hemen Oku

KENDİ KENDİNİZE FISILDAYIN

Satış en stresli işlerden biridir.Yıllardır satış yapan bir satış uzmanı, defalarca kez “hayır” cevabını almıştır.Sürekli olumsuz bir cevap alınması motivasyonu azaltır.

Bu da satışların düşmesi ve beraberinde de negatif düşüncelerin ve kötümserliğin başlaması anlamına gelir.Olumsuz düşünceler, zamanla hipnotik bir güce dönüşür.

Satış profesyonellerinde en sık karşılaştığım olumsuz düşünceler, “iskontomuz az, indirim yapmıyoruz,biz daha pahalıyız,müşteriye doğru düzgün hediye vermiyoruz.” Gibi olumsuz cümleler olmuştur.Sürekli bunları konuşmak bir süre sonra enerjimizi ve işe duyduğumuz heyecanı azaltır.

Peki ne yapabiliriz?Yapacağımız şey, negatif düşüncelerle yaşamayı bırakıp kendimize olumlu şeyler fısıldayacağız.Yani negatifle pozitif yer değiştirecek.


Ayrıca bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki, her insan kendi kendine konuşur.Hatta her dakika kendi kendimize 500 kelime söylüyormuşuz.Gelin bir deneme yapalım; Bir iki hafta kendi kendimize zorlandığımız şeyleri basite indirgeyerek fısıldayalım.Örneğin, satışta en zorlanan konu olan zor müşterileri ele alalım.Burada şöyle bir fısıldama yapabiliriz : “Zor müşteri yoktur, benim müşteri analizimde eksiklik olabilir. “Ya da “satış zor bir şey değil, satış yapmayı çok seviyorum.” Gibi.