Hemen Oku

Blogunuzla nasıl daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz?

Blogunuzla nasıl daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz? Bu konuda özellikle yeni başlayan arkadaşlara destek olmak için bu yazıyı yayınlamak istedim.
Uzmanlık alanınızla ilgili ya da ilgi alanınızda ki bir konuyla ilgili bir blog oluşturmaya karar verdiniz ve
artık içerik girmeye başladınız.İlk zamanlar blogunuz ziyaret almayacaktır, şaşırmayın ve endişelenmeyin. Çünkü arama motorları henüz indekslemedi. Arama motorları taramaları esnasında yazdığınız yeni yazıları ve görselleri keşfetmeye başlar ve yazdığınız konuda arama yapan insanlara sonuçları sunar. Bu esnada tıklanma oranı ve içerik kalitesine göre sayfanız sıralanır.
Yani uzun lafın kısası blogunuzun keşfedilmesi biraz zaman alacaktır. Blog oluştururken en dikkat edilmesi gereken konu içeriktir. Arama motorlarının en çok dikkat çektiği konu özgün makaleler yayınlanmasıdır. Özellikle Google, kopya içeriği hiç sevmez. Hatta kopya içerik ile oluşturduğunuz sayfalar arttıkça blogunuzun ya da web sitenizin sıralamasını düşürür. Bu yüzden bunu hiç unutmayın. Blog yazmak ve başarı elde etmek uzun bir yolculuk gibidir. Sabırlı olmalısınız.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkı blog okurları ve takipçileri mevcut. Ancak bu takipçiler ortalama 10-15 adet blog okuyorlar ve sizi keşfetmeleri biraz zaman alabilir. Bu yüzden her zaman kaliteli ve faydalı içerikler hazırlayın ve içeriklerinizi çeşitli şekillerde (ücretli-ücretsiz) reklamlarla paylaşın. Bu daha hızlı yayılmasını sağlayacaktır.

Blogunuza sabit bir takipçi kitlesi oluşturmak istiyorsanız, insanların sizi fark etmelerini sağlamalısınız.Bunun için yapabileceğiniz bazı yöntemleri aşağıda sizinle paylaşmaya çalıştım :

 Diğer bloglara yorum yazın.Kendinizi kolay tanıtmak istiyorsanız buna vakit ayırmanızı öneririm. Diğer blogcuların yazılarını yorumlamanız, onların okurlarına kendi blogunuzu tanıtma fırsatı verecektir. Hem de ücretsiz. Ayrıca yorum yazdığınız blogun yazarı da sizin blogunuzu ziyaret ederek sizin yazınıza yorum yazabilir.

Diğer blog yazarlarıyla sıkı ilişkiler kurun ve böylelikle onların sizi takip etmesini sağlayın.
Son zamanlar oldukça revaçta olan, bağlantılarım bölümüne ilişki kurduğunuz blog yazarı tarafından eklenmeniz olacaktır. (kesinlikle ekleneceksiniz diyemem ama denemekte fayda var)

Sosyal ağlara üye olun. Herhangi bir sosyal ağ kullanmıyor ya da sevmiyor olabilirsiniz. Ancak yazılarınızı ücretsiz duyurabileceğiniz en iyi mecralardır.

Eşe dosta akrabalara blogunuzdan bahsedin ve düzenli ziyaret etmelerini isteyin. Böylelikle çevrenizdeki insanların sizi okumalarını ve yazılarınıza yorum yazmalarını sağlamış olursunuz.

Eğer bir ürün ya da hizmet tanıtıyorsanız ücretsiz firma ekle sitelerine üye olun. Bu tarz sitelerde şirketinizi ve işinizi detaylı anlatabilirsiniz.Tanıtım sitelerinin en kapsamlılarından biri de Hizmet Denizi'dir. Üye olmanızı öneririm.

Kazandığınız okuyucuyu onurlandırın. Bir okuyucuyu kazanmak kaybetmekten daha zordur.Hal böyleyken ziyaretçileriniz ve düzenli takipçilerinizde daha çok önem kazanıyor.Takipçilerinizin yazdıkları yorumları ve soruları yanıtsız bırakmayın.Asla yorumlarını küçümsemeyin ciddiyetle cevaplayın.Yorum yazdıkları için onlara teşekkür edin.

Arama motorlarında aranan ve aranacak kelimeler üzerine yazılar yazın. Böylelikle sizi hiç tanımayan insanlar da blogunuza ulaşabilsin ve sizi tanısın.Özellikle insanların ilgisini çeken konuları bulmaya çalışın.

Düşük bütçelerle reklam çıkın. Eğer blogunuz ya da web siteniz birşeyler satmaya yönelikse, sizlere naçizhane tavsiyem Google Adwords kullanmanızdır. Reklamınızı kolayca hazırlayıp yönetebilirsiniz. Ya da kendi blogunuzu okuyacağınızı düşündüğünüz okuyucu kitlesinin favori bloglarını tarayın. Ardından o blog yazarlarıyla reklam anlaşmaları yapın. düşük bir bütçe ile fazlaca gösterim elde edebilirsiniz.Dolayısıyla istediğiniz kitleye bu yöntemle ulaşabilirsiniz.

İnsanlarla yüz yüze görüşün. Dünyanın hemen her yernde blog yazarları buluşmaları ve konferansları düzenleniyor. Ülkemizde de düzenlenen bu organizasyonlar çoğunlukla ücretsiz. Bunların kaçırmamakta fayda var.

E-Kitap yazabilirsiniz. Eğer yeterli bilgi birikimine sahipseniz ücretsiz bir e-kitap yazın dağıtabilirsiniz.İnsanlar kitabınızı merak edip, blogunuzu ziyaret edecektir.

(Gayet iyi gidiyoruz, bu yapılanların hepsi arama motorlarını rahatsız etmeyen organik ziyaretçi sayısını artırmaya çalışan yöntemler. Hemde legal yollarla)

Blogunuzun sağlıklı bir şekilde büyümesi için her zaman kaliteli içerik paylaşın ve asla illegal işlere girmeyin. Birçok yeni blogger bu hataya düşüyor. Kısa sürede çok sayıda takipçiye ulaşmak için backlink çalışmaları yapıyorlar. Backlink yukarıda saydığımız yollarla yapıldığında sorun yok. Ancak ne olduğunu bilmediğiniz backlink sitelerine girip de buralardan ücretli ya da ücretsiz backlink almaya çalıştığınızda emin olun arama motorları bunu fark eder ve sizi cezalandırabilir.